Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Релігія і медицина

Реферат Релігія і медицина





ід Уди моя, у вся склади, в утробу, у серці ... склади затверди з кістьми укупі. Почуттів просвіти просту Пятеріцу ". p> Плоть представляється складовою частиною нашого тілесного істоти, коли людина здоровий. Про це говорять в контексті такі біблійні вислови, як "плоть і кров "," кістка і плоть "," серце і плоть ". А в хворобливому стані людини слово "плоть" може позначати всі тіло, як, наприклад, у царя Давида: "нутро моє повне запалення і немає цілого місця на тілі моїм "(Пс. 37: 8) або у апостола Павла, коли він скаржиться на "капосника плоті", пише до Галатів: "Хоча я в немочі плоті благовістив вам в перший раз, але не погордували ви спокусою мого в тілі своїм і не погребували їм, а прийняли мене ... "(Гал. 4: 14). Коли ж апостол Павло в Посланні до Коринтян про духовну людину протиставляє його людині тілесних, то тут дуалізм НЕ антропологічний, а моральний. Сказати, що людина плотський, значить характеризувати його з того боку його земного, тілесного, зовнішнього аспекту, яка дає йому можливість висловлювати себе тільки (або переважно) за допомогою цієї плоті. p> Наше тіло, по Біблії, не є простою сукупністю плоті і кісток, плоті і крові, яку має людина під час свого земного існування. Тіло не тільки об'єднує всі члени, його складові, - воно виражає особистість у її головних станах. Існування душі після смерті навіть в Царстві Божім НЕ є повноцінним станом особистості. Тому тіло повинне воскреснути, як Сам Господь, бо, за словом Апостола, "тіла ваші є члени Христові" і "храм що живе в вас Святого Духа" (1 Кор. 6: 15, 19). p> У старозавітному розумінні тіло гідно того ж пошани. що і плоть, тому що і те, і інше виражає людини у всій його сукупності. Новий Завіт більш підкреслює гідність тіла. Тоді як плоть повертається в землю, - тіло присвячено Господу. Свого вищого достоїнства тіло не досягає на землі: "Ісус Христос перемінить тіло нашого пониження, що воно буде славного тіла Його "(Флп. 3: 21), стане" тілом духовним "за образом небесного Адама (1 Кор. 15: 44, 49).

Щодо співвідношення духу, душі і тіла, згідно зі Священним Писанням душа - це символ життя, але не її джерело; джерело життя - Бог, діючий за допомогою свого Духа. З цього випливає християнське розуміння смерті, згідно з яким смерть буває двояка: тілесна і духовна. Тілесна полягає в тому, що тіло позбавляється душі, яка оживляла його, а духовна смерть у тому, що душа позбавляється благодаті Божої, яка оживляла її вищої духовної життям. Душа вмирає немає так як тіло. Тіло руйнується, душа ж, коли вмирає гріхом, позбавляється духовного світла, але не руйнується, не знищується, а залишається в стані мороку, скорботи і страждання. (Біблійна енциклопедія. М.: Видання Свято-Троїце-Сергієвої Лаври, 1990. С. 660). p> Очевидно, особливої вЂ‹вЂ‹актуальності для нас представляє позиція російської православної церкви до проблемам, породженим бурхливим розвитком біомедичних технологій. Згідно церкви, спроби людей поставити себе на місце Бога, за своїм уподобанн...


Назад | сторінка 12 з 19 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Душа і тіло в релігійних уявленнях
  • Реферат на тему: Душа і тіло в "Вогненному стовпі" Н.С. Гумільова
  • Реферат на тему: Мигдалеподібне тіло
  • Реферат на тему: Абсолютно чорне тіло
  • Реферат на тему: Чоловіче тіло як еротичний об'єкт