Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Історія виникнення та поширення християнства

Реферат Історія виникнення та поширення християнства





нь був його розрив з іудаїзмом в II столітті. Після цього відсоток євреїв в християнських громадах став неухильно зменшуватися. У цей же час відбувається відмова християн від старозавітних законів: дотримання суботи, обрізання, суворих харчових обмежень. Розширення християнства і залучення в християнські громади великої кількості людей самого різного віросповідання призвело до того, що християнство цього періоду являло собою не єдину церкву, а величезна кількість напрямів, угруповань, богословських шкіл. Становище ускладнювалось великою кількістю єресей, кількість яких до кінця II століття церковний історик кінця IV століття Філастрій визначає числом 156. p align="justify"> В основі догматизму і богослужіння Християнства стояла - Біблія, або Священне писання. Досвід пророків іудейського народу, які спілкувалися з богом, і досвід людей, які знали Христа в Його земного життя, склали Біблію. Християнське вчення включало в Біблію іудейський Старий Заповіт; виключно християнською частиною Біблії є Новий заповіт (у нього входять чотири Євангелія, що оповідають про Ісуса Христа, В«Діяння апостолівВ», послання апостолів і Апокаліпсис). Загальною ознакою, об'єднуючим християнські віросповідання, церкви, секти, є лише віра в Христа, хоча і тут між ними існують розбіжності. p align="justify"> Біблія розповідає про те, що в I столітті н. е.. в Палестині жив проповідник Ісус. Він закликав всіх людей покаятися (тобто засоромитися своїх поганих вчинків і намірів), відмовитися від багатства, простити оточуючим гріхи, проявляти милосердя. На відміну від Старого Завіту, де визнавалося відплата (В«око за око, зуб за зубВ»), Ісус навчав не противитися злу, любити ворогів своїх, молитися за кривдників (бо право судити належить одному лише Богу). Ісус стверджував, що скоро настане на Землі Царство Боже - царство добра і справедливості, куди будуть допущені тільки ті, хто слідує його вченню. Учні Ісуса шанували його як Месію, посланника єдиного Бога Єгови, намастив їм на царство. Христос по-грецьки - помазаник, тому грекомовні жителі імперії називали Ісуса - Христом, а його послідовників - християнами .

Римські влади в Палестині вороже ставилися до Ісуса, вважаючи, що своїм вченням про Царство Боже він підриває владу імператора. Ісус був схоплений і розіп'ятий. Учні Ісуса розповідали, що він воскрес після смерті і вознісся на небо, бо був Сином бога. p align="justify"> Перші християни звертали свої заклики і до чоловіків, і до жінок в рівній мірі; серед учнів Ісуса, згідно з традицією, були жінки, що супроводжували його з Галілеї до Єрусалима і присутні при його страти. І надалі жінки відігравали значну роль у християнських громадах східних провінцій, причому, мабуть, насамперед жінки, що втратили громадські та сімейні зв'язки. Християни - і це проходить через всю раннехристианскую літературу - закликали д...


Назад | сторінка 11 з 30 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию