Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Хибна християнство (по роботі Володимира Сергійовича Соловйова "Про занепад середньовічного світогляду")

Реферат Хибна християнство (по роботі Володимира Сергійовича Соловйова "Про занепад середньовічного світогляду")





имі та Стамбулі (колишній Константинополь) в урочистій обстановці були розірвані грамоти 1054, що містять тексти анафеми, якій зрадили один одного глави Константинопольської і Римсько-католицької церков. Керівники церков висловили жаль з приводу "ображають слів, безпідставних звинувачень і кусатимуть кроків", що мали місце з обох сторін у минулому, однак вони змушені були визнати, що взаємне зняття анафеми не веде до усунення в поглядах між цими церквами, тому що глибокі традиції обох сповідань протилежні і несумісні.

Але, незважаючи на всі відмінності православ'я, католицизм і протестантизм об'єднуються під загальною назвою християнство, тому що в цілому вони містять в собі певні області згоди в розумінні основних догматичних істин: сповідання єдиносущній Трійці (Бога-Отця, Бога-Сина, Бога-Духа Святого), христология (Боговтілення, викупна смерть Христа, воскресіння і вознесіння), Богом Біблії, віра в спокутну жертву Христа, віра в прощення гріхів, віра в безсмертя душі і загробне життя в царстві Божому.


. Язичництво і християнство


Язичництво панувало на Русі до середини 10 в. Основу ментальності язичників-слов'ян складали ідеї вічності і рівнозначності добра і зла як двох самостійних форм буття. Їх уявлення нерозривно пов'язувалися з природними явищами. Боротьба зі В«злимиВ» силами природи вела до віри в можливість об'єднання сил В«добраВ» проти сил В«злаВ». p> Східні слов'яни <# "justify"> Висновок


Істина - це реальність чи дійсність, те, що насправді існує. А реальність у нас всього одна, значить, і істина завжди є тільки одна. Що стосується брехні, то її може бути скільки завгодно. Проти однієї істини - В«мореВ» брехні. p align="justify"> Але є так само і В«середнійВ» варіант між істиною і брехнею - це, так звана, В«мала істинаВ». Це така істина, яка є складовою цілого шляху, що веде до Головної Істини. p align="justify"> Що стосується християнства, то тут теж є ці три складові - Головна Істина, Мала Істина і Брехня. Головна Істина - Бог, Мала Істина - шляхи, що ведуть людину до Бога, Брехня - усі відступи від Бога. Тепер, давайте розглянемо всі ці понять окремо. p align="justify"> До Головною Істини ми віднесемо істинне християнство. Хто такі справжні християни? Це віруючі послідовники Ісуса Христа, його учні, у всій повноті виконуючі його заповіді, наступні за ним і які роблять все так, як Він Сам робив би. Якби ми написали, що справжні християни - це ті, хто істинно вірує, це було б не правильно, адже, навіть у самій Біблії написано: В«І біси вірують і тремтятьВ» (Як. 2, 19). Значить, щоб бути справжнім християнином недостатньо просто вірити, потрібно підтверджувати свою віру справами і своїм власним життям. p align="justify"> За Малу Істину ми візьмемо покаяння, хрещення, причащання та інші таїнства християнської віри. Ви запитаєте: В«Чому це Мала Істина? Адже - це вже є християнством і можна цілком віднести ці всі таї...


Назад | сторінка 12 з 14 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Мова і світ людини. Істина і правда. Істина і етика
  • Реферат на тему: Істина і оману. Правда і брехня
  • Реферат на тему: Істина й омани
  • Реферат на тему: Істина як центральна проблема пізнання
  • Реферат на тему: Язичництво і християнство в Київській Русі