Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Ангели в світовій літературі

Реферат Ангели в світовій літературі





У «Ангелі Західного вікна» Джона Ді губить ангел, який обіцяв йому філософський камінь, до якого так прагне головний герой. Ангел губить не тільки його, але і його сім'ю, кохану, друзів.

Джон Ді довго не може зрозуміти, що є йому на спіритичних сеансах дух - не добро, а злий ангел.

Але читач скоро здогадується про те, що ангел - обманка. Як підказку дає Майринк, вказуючи на понівечений палець на руці ангела. А адже не може добрий дух бути калікам. Це суперечить його вічного блаженства.

У «Вогненному ангелі» В. Брюсова так само, здавалося б, уже обіцяну ангелу душу Ренати атакують демони. І незрозуміло, чи був добрий ангел з Ренатою або це теж лише зовнішня оболонка злого духа, перейнявшись у відкриту духам душу дівчини.

У ранню християнську пору так само траплялося, що диявол і його поплічники прикидалися добрими ангелами і змушували хороших людей здійснювати неугодні Богу вчинки.

«Бо якби хтось, прийшовши, почав проповідувати про Ісуса іншого, якого ми не проповідували, або якби іншого Духа, якого не прийняли, або іншу Євангелію, якої не приймали, -то ви були б дуже поблажливі до того. »

Не раз занепалі ангели брали вигляд світлих ангелів і навіть Самого Ісуса Христа або Діви Марії, щоб втертися в довіру до людини.

Унаслідок таких явищ був, наприклад, один чернець, який захотів покінчити життя самогубством. Ніхто інший як демон в обличчі ангела підвів його до цього рішення. Тому що добрий ангел ніколи не допустить подібного. Буває, що Господь випробовує людину, але він не просить добровільного зречення від життя в Ім'я Своє.

Є випадок, писаний в Києво-Печерському патерику, про те, як молодий чернець Микита став полоняться якомусь ангелу, що явився до нього в келію. Ангел цей сказав Микиті не витрачати час на молитву, а цілком присвятити себе вивченню Святого Письма. Молитви ж пообіцяв підносити за нього сам. І ось цей ангел став вимовляти молитви в келії Микити, а у самого інока відкрився дар ясновидіння. Про це скоро стало відомо по всій окрузі, і люди стали стікатися до Микити на поклон, щоб дізнатися майбутнє. Незабаром люди помітили, що Микита відмовлявся говорити що-небудь і звертати увагу на євангеліє, але вивчав лише Старий Завіт. Решта іноки зрозуміли, що це підступи демонів і вигнали бісівські сили. Коли Микита прийшов до тями, він глибоко покаявся і став старанно молитися. Через деякий час за своє завзяття в молитві і слухняність він став єпископом Новгородським. І тепер відомий нам як святитель Микита Затворник.

Господь попереджав: «Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині хижі вовки. По плодах їх пізнаєте їх. Тернині збирають виноград, або фіґи із будяків? » (Мат. 7: 15-16). А апостол Павло наставляє: «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, стриманість. На таких немає закону ... Ті, що Христові, розіп'яли плоть з пристрастями і похотями » (Гал. 5: 22-24).

Справжні ангели з власної волі поклоняються Богу і прагнуть до вищого, тому і мешкають у вищих сферах. Ангел же, який вирішив поклонятися самому собі падає, тому що волів нижчого вищому. І справа не в тому, що зачеплена гордість Бога, і Він карає відступника, а в тому, що сам ангел по своїй волі падає, оскільки міняє вища на нижче. Тому що, будь ангел, навіть найголовніший з усіх, апріорі нескінченно нижче Бога, і звертаючись до Бога, він прагне вгору, а звертаючись до себе, прагне вниз.

І тому, ніколи добрий ангел не зажадає від нас служіння йому, але буде дбати про нашу вірності Богові. Якщо ж ангел вимагає служіння собі, то це занепалий ангел.

Тому не будемо забувати, що не все те золото, що блищить. У наш час дуже популярні різні окультні діяння, магія, ворожіння. Але не варто довіряти свою душу пов'язаним з поплічниками ворога людського. Необхідно уважніше ставиться до видінь, снам і знаменням.

Ми не можемо сказати, що їх не існує зовсім. Але потрібно розрізняти байки про полтергейст, справжні підступи демонів або елементалів і Божественні знамення. Краще про такі речі радитися з духовною особою, якій Ви довіряєте, а не намагатися додумати самому або шукати того пояснення в Біблії або ж зовсім відправлятися до ворожок за роз'ясненнями.

Ну, і раз вже ми заговорили про елементалями, варто зупинитися на них трохи докладніше. Елементалі - це слабкі духи, що являють себе частинками однієї з чотирьох стихій. Це злі духи, які власне найчастіше і являють собою так званий полтергейст. Вони підпорядковуються демонам і злі на людей за те, що люди підкорюють собі природу.

Тут ми ...


Назад | сторінка 13 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Аналіз та оцінка фінансового стану підприємства підприємства на прикладі ТО ...
  • Реферат на тему: Немає нічого більш складного і тому більш цінного, ніж мати можливість прий ...
  • Реферат на тему: Цех з виробництва масла з річним обсягом переробки молока 40000 тонн на рік ...
  • Реферат на тему: Методи розв'язання крайових задач, в тому числі "жорстких" кр ...
  • Реферат на тему: Служіння Духа Святого в житті віруючого