Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Сучасні нетрадиційні релігії і вірування

Реферат Сучасні нетрадиційні релігії і вірування





ють на попередній підготовці непосвяченого. Ближче західному обивателю другий образ Крішни, який кришнаїти і зображують повсюдно на своїх картинках, причому в кілька європеїзованому, згладженому вигляді (шкіра колір не чорною грозової хмари, як у тексті, а злегка блакитна; риси особи іноді наближені до європейського. теософія сатанинський секта саєнтологія

) чотирирукої або дворукий Крішна (часто зветься Нарайаной). У цьому виді Крішна перебуває на своїй планеті Ваікунтхе з відданими душами. В образі двурукого хлопчика з синюватою шкірою він з'явився на землю. На землі він являв і свій чотирирукої образ особливо відданим "Бхакті". Атрибути Крішни складають символіку кришнаїтів. Це раковина, чакра (диск), лотос і булава, які він зазвичай тримає в руках. Також символікою кришнаїтів є вертикальний знак, який "віддані" наносять на лоб і інші частини тіла священної глиною або сандалової пастою. Цей же знак прикрашав і Крішну. p align="justify"> Місія Крішни на Землі. За словами кришнаїтів, "Крішна - особистість Господа". Люди - теж особистості, і в цьому сенсі кожен подібний до Бога, але не в якому разі не дорівнює, оскільки, на відміну від нас, Він - особистість всесовершенного, всемогутня, всеведущего, всім володіє і ні від чого не залежить. Люди - крихітні частинки Його енергії. Єдиний сенс їхнього буття - любов до Крішни. Ця любов виражається в їх безкорисливому відданому служінні Йому. Оскільки здатність до такого служіння - "бхакті" - становить сутнісну природу живих істот, то щасливі вони можуть бути тільки на цьому шляху. Колись всі істоти перебували в духовному світі - світі вічності, знання і блаженства. Але деякі позаздрили Богу і спробували зрівнятися з Ним. Це закінчилося тим, що вони полягли у матеріальний світ. Тут, безуспішно намагаючись наслідувати Крішни, живі істоти постійно відчувають страждання, пов'язані з народженням, смертю, ст аростью та хворобами. Тут підкреслюється схожість з християнським вченням, завдяки чому кришнаизм так легко і приймається людьми, вихованими на християнській культурі. Але явно і відмінність.

Заглиблюючись у східні тексти, занурюєшся в інший світ, в іншу культуру, яка не має в своїй основі нічого спільного з християнством. Кришнаїти ж списують всі відмінності на епохи та історичні умови. Крім того, вони вважають, що зараз, у новому столітті Калі, коли на перше місце виходять писання Вед, Біблія втратила свою актуальність. p align="justify"> Християни ж цілком покладаються на слова Біблії, яку вважають неминущим і єдиним Одкровенням. З порівняння книг Прабхупади і текстів Біблії випливає, що Христос і Крішна - абсолютно різні особистості, що проповідують різні вчення. І якщо для християн у божественній природі Христа немає сумніву, то крішнаїтський бог скоріше - банальний герой стародавнього епосу, який здійснює міфічні подвиги. Непогане порівняння крі...


Назад | сторінка 14 з 22 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Порівняння вчення Свідків Єгови про Друге Пришестя з вченням Біблії
  • Реферат на тему: Спецсимволи в HTMl для чого вони потрібні?
  • Реферат на тему: Тенденції посилення світогосподарських зв'язків і місце Росії в цьому п ...
  • Реферат на тему: "Капітал" Карла Маркса - трактат, який змінив світ
  • Реферат на тему: Психологічна характеристика ОСОБИСТОСТІ злочинців, Який вчинив статево злоч ...