Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Історія розвитку освіти

Реферат Історія розвитку освіти





стості кожного з нас: у вихованні дітей, наукову роботу, користь суспільству і т.д. У дії зовні себе.

Але ми особисто, як окремі індивідуальні істоти, опиняємося поза сенсу - тому що все, що ми робили, поглине В«суспільствоВ», а особисто ми - помремо назавжди, і ніщо зі зробленого в житті особисто нам більше не знадобиться. p> Тут вважаємо, що остаточний сенс будь-якого процесу повинен перебувати за його межами, наприклад сенс війни - в подальшому світі або в нових володіннях, які відсутні під час самої війни. Так само і сенс варіння кави - у подальшому його випивання, а не в самому процесі. Сенс процесу життя - теж повинен бути поза самого життя. І оскільки після земного життя особисто для мене і особисто для вас нічого немає, то і сенсу для всієї в цілому земного життя теж немає.

Християнство, разом з іудаїзмом і магометанством, говорить про те, що у кожного з нас є особистий онтологічний сенс буття, незалежний від суспільства в цілому.

Він полягає в тому, щоб протягом земного життя визначитися з вибором, з ким потім жити вічно: з Богом-Творцем, або ж з бісами, відхилила його. Одиночна життя (В«я сам по собіВ») неможлива, тому що наші душі дуже потрібні і Богу, і бісам: Богу - як його діти, бісам - як рекрути у війні проти Бога. І обидві сторони постійно намагаються відкрити нам переваги своєї позиції, допомагаючи в В«СвоїхВ» справах: у добрих, чистих, в ім'я Бога - допомагає Бог, а в В«добрихВ» корисливих, без пам'яті про Бога - сатана.

З іншого боку - з точки зору майже будь-якої релігії, історичний шлях людства, як безсмертної і тому безцінною сутності, пролягає немає від мавпи, а від Бога - і не до черв'якам в могилах, а знову до Бога.

Тому християни розглядають історію в суворій відповідності з чисто науковими даними: людство в цілому не було спочатку В«первісно-общиннимВ», а починало свій земний шлях нормальним патріархальним співтовариством (сім'єю), відразу і цілком свідомим, з усіма необхідними практичними навичками, філософськими цінностями, духовними і душевними здібностями, ясним самосвідомістю і тягою назад в Едем.

І ось саме для повернення в Едем своїх безсмертних душ і душ своїх дітей - люди і стали займатися освітою, тобто пророщуванням, проявом в душах образу Божого, дарованого всім нам спочатку. Люди називають прояви цього образу совістю, або духом Божим.

Те Тобто, в кінцевому рахунку, релігійна освіта - є пробудження і виховання в першу чергу совісті; паралельно, для підтримки функцій тіла і допомоги оточуючим людям - і научіння практичним навичкам життя, вивчення навколишнього світу і використання його в цілях кращого здійснення першого завдання (12).

Іншими словами, основна функція освіти, на думку автора, має полягати в соціалізації нових людей в безсмертному суспільстві, а це однозначно говорить про тому, що система освіти повинна бути нерозривно пов'язана з Церквою, тому що завдання у ни...


Назад | сторінка 18 з 27 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Немає нічого більш складного і тому більш цінного, ніж мати можливість прий ...
  • Реферат на тему: Сенс життя і шляхи його набуття
  • Реферат на тему: Етичний сенс любові і сенсу життя
  • Реферат на тему: Життя і її сенс
  • Реферат на тему: У чому сенс життя