Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Порівняння вчення Свідків Єгови про Друге Пришестя з вченням Біблії

Реферат Порівняння вчення Свідків Єгови про Друге Пришестя з вченням Біблії





в Рассел певний слід, який надалі спонукав майбутнього засновника секти і самому займатися пошуками дати Другого Пришестя.

в 1870 році Рассел зустрічається з групою другого адвентистів, які вважали, що, незважаючи на те, що дати 1843 і 1844 років виявилися помилкою, це абсолютно не означає, що в подальшому неможливо буде визначити рік, коли Христос видимим чином прийде на землю. Тому Рассел починає ще ретельніше вивчати Біблію і в тому ж 1870 організовує гурток з вивчення Біблії, на яких «пастор» і його учні розробляє ідеї адвентистів Сьомого дня, а так само вивчають те, що було написано в Біблії про Друге Пришестя Христа. З усього цього видно, що Рассел спочатку підтримує вчення адвентистів в повній впевненості, що Ісус прийде в 1873-1874 роках. Але 1874 проходить без видимого пришестя Христа, і тому в рядах адвентистів прокочується нова хвиля розчарування.

Однак в 1876 році Рассел знайомиться з адвентистом Нельсоном Барборі (Барбоуером), який вважає, що восени 1874 відбулося Друге Пришестя Христа. За кілька місяців до цього Расселу попадається журнал «Вісник Ранку», в якому стверджувалося, що в 1874 році все ж таки відбулося пришестя Христа, однак воно не було видимим і явним для всіх, хто живе на землі, але невидимим, духовним і таємним. Так само в журналі наводилися біблійні докази, які" свідчили" про правдивості та точності цієї дати. «Вісник Ранку» стверджував той факт, що через три з половиною роки - в 1878 році віруючі будуть захоплені на небеса.

Це звістка справила на Рассела велике враження. У «Сторожовий Башті» за 15 червня 1906 Рассел так описує свої почуття, які відчув після прочитання статті:

«... Але поміркуйте самі, якими були мої здивування і радість, коли я дізнався, що редактор почав розуміти те ..., що наш Господь повернеться не для того, щоб зруйнувати, але для того, щоб благословити племена землі; що пришестя буде як тать в ночі, не у плоті, а у вигляді духовної істоти, невидимого для людей ... Я зрадів, побачивши, що й інші приходять до розуміння цього, але був приголомшений, знайшовши дуже обережне твердження редактора про те, що, по його думку, пророцтва вказують, що Господь вужеві присутній у світі (незримий і невидимий) і що вже прийшов час жнив пшениці - і що ця точка зору була виправдана пророцтвами про терміни, які, як він говорив кілька місяців назад не відбулися »Отже, Рассел відчував почуття радості і здивування, а також зізнається, що саме ця стаття вплинула на його розуміння про «пророцтвах про терміни», зокрема про те, що в 1874 році почалося присутність Христа і «жнива».

Згодом Чарльз Рассел ставати помічником редактора журналу «Вісник ранку», який видавав Барбор. Як наслідок їхньої спільної роботи, Рассел і Барбор випускають книгу «Три світу і план спокутування», в якій продовжують говорити про те, що з 1874 року Христос продовжує незримо присутнім у світі і наступні 40 років, до 1914 року, є часами «жнив». Потрібно звичайно відзначити, що сам Рассел не приймав великої участі в написанні цієї праці, його роль більше полягала в фінансуванні даного видання. Однак з 1878 року Рассел перестає співпрацювати з Барборі через незгоду з ним у деяких доктринах. Але в той же час Рассел продовжує вірити і проповідувати незриме пришестя Христа в 1874 році.

Отже, основоположні чинники, які вплинули на Рассела, були такими: по-перше, це атмосфера середини 19 століття, на яку припала молодість Чарльза Рассела. Основною рисою цієї епохи було бажання людей дізнатися дату пришестя Христа, чим, безумовно, зацікавився і молодий Чарльз Рассел.

З іншого боку, великий вплив при формуванні Расселом вчення про Друге Пришестя справила зв'язок з адвентистами, зокрема з Барборі, які робили великий акцент на тому, що незрима присутність Христа відбулося в 1874 році. Важливо відзначити, що до 1874 року Рассел вірив і навчав, що Христос прийде на землю видимим чином, однак після несправдженого пророцтва Рассел приймає ідею адвентистів про невидимий прихід Христа.


1.2 Вчення Рассела


Отже, після розставання з Барборі, Чарльз Рассел продовжує займатися обчисленням строків про Друге Пришестя Христа. Порублев відзначає, що хоч Рассел і розриває видиму зв'язок з адвентизма, його віровчення все одно продовжує грунтуватися на ньому. Так Рассел запозичує пояснення вчення про невидимий присутності Христа, яке було виведено Барборі і Кітом, після несправдженого в 1874 році пророцтва про Другий (видимому) Пришестя Христа. Це навчання було засновано на новому розумінні слова, яке в одному з перекладів Нового Завіту «Емфатичний діаглотт» було перекладено як «присутність», а не «пришестя». Тому Рассел залишає 1874, як дату початку невидимої присутності Христа і приймає пояснення Барбора, що дана дата виявилася вірною, однак очікування від цієї дат...


Назад | сторінка 2 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Девід Гудінг. Вчення Христа про святість
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Екзистенція Христа як норма історії