Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Відмінності старозавітній релігії від інших віросповідань

Реферат Відмінності старозавітній релігії від інших віросповідань





p>

Але вже у деяких пророків зустрічаються вирази, з яких можна зробити висновок, що померлі не просто сплять вічним сном, але відчувають і певні стани. Так, пророк Єзекіїль говорить, що В«уражені, занепалі від мечаВ» будуть покладені серед необрізаних в самій глибині пекла (32, 18-32). А пророк Ісая про посмертної долі нечестивих каже: В«Черв'як їх не помре і не погасне огонь їхнійВ» (66, 24). p> Старозавітна релігія в особі пророків чає воскресіння мертвих. Цю надію висловлює праведний Іов, коли говорить: В«Я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху розпадається цю шкіру мою; і з тіла свойого я Бога. Сам я побачу Його, й мої очі, не очі чужі побачать Його В»(19, 25-27). Про загальне воскресіння говорить цілком виразно Ісаї (26,8; 16, 19), здійснення його передбачає Єзекіїля (гл. 37). За воскресіння для праведників буде вічне блаженне життя, а грішникам - сором: В«І багато хто з сплячих в земному поросі, збудяться, одні - для життя вічного, інші - на вічне наругу і сором В»(Дан. 12, 2-3). [3]

В  1.2 Основні відмінності старозавітній релігії від інших релігій

Проте ряд важливих особливостей виділяють старозавітну релігію з інших релігій. Це вчення про творіння світу з В«нічогоВ» про створення людини як образу Божого, про гріхопадіння людини та ін Тут зупинимося на її вченні про Месію і особливому обраності єврейського народу.

1. Очікування Месії (грец. О§ПЃО№ПѓП„ПЊП‚ - Помазаний; єврейське В«МашиахВ» означає В«ПомазаникВ») є центральним пунктом старозавітного Одкровення, душею всієї старозавітної релігії. В окремих старозавітних книгах Месія наділяється різними рисами: царя, первосвященика, пророка. У деяких текстах Він об'єднує в собі всі ці служіння (Єр. 33,14-18 та ін.) Але саме Найважливіше, що Він є Спасителем усього людства, євреїв і неєвреїв, від гріха, зла і страждань, Який принесе на землю правду й істину і влаштує вічне Боже Царство загальної святості, любові і миру (Іс. 2; Мих. 4; Іс. 53 і ін.)

Але В«неуки та незміцненої, на власну загибіль, перекручують, як і інші Писання В» (2 Пет. 3,16), і це Одкровення Боже про Христа. Іудейські священики, богослови і учителі вселили своєму народу чисто земне, цілком язичницьке, політичне тлумачення Месії: Він буде єврейським царем, якому підкоряться всі народи землі, і для єврейського народу настане царство повного земної благоденства. Звідси стає зрозумілим, чому за вчення про Своєму Царстві не від світу цього (Ін. 18; 36) був відкинутий прийшов Месія Господь Ісус Христос, і богооткровенная старозавітна релігія припинила своє існування. Виник іудаїзм, що зберіг багато в чому зовнішню, формальну сторону старозавітної релігії, але втратив її істота.

2. Що означало богоизбранничество єврейського народу, яку воно мало мета? Розуміння його також було глибоко спотворено в єврейському народі. Оскільки найважливіше - обумовленість вибраності вірністю Богові у вірі і морального життя - було ф...


Назад | сторінка 2 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Релігія отців (історія релігії російського народу)
  • Реферат на тему: Побут, закони, звичаї та звичаї єврейського народу в період патріархів
  • Реферат на тему: Релігії світу. Іудаїзм
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Суверенітет народу і форми його прояву