Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





леві почасти, до часу, поки не ввійде повне число поган ». Бог у Своїй Любові до роду людського допустив озлоблення здебільшого Ізраїлю, але крім вибраного «залишку», щоб врятувати в Церкві і на Землі «повне число поган». Далі в Рим.15: 16-27 ап. Павло продовжує розкривати таємницю нинішнього становища євреїв і язичників до Євангелія, говорить про важливість своєї участі в служінні Христа Ісуса між поганами, як він пише: «виконував святу службу Євангелії Божої, щоб приношення поган стало освячене Духом Святим було сприятливо Богу». У даному твердженні ми можемо припустити, що Павло має на увазі своє єврейське присутність і належне священнодійство серед язичників, які прийняли його Павла-єврея і прийняли його священнодійство, що особливо приємно бачити Богу, коли євреї і неєвреї взаімнослужа один одному служать і Йому. І далі в ст.27 він говорить прямо, що християни-неєвреї повинні з почуття обов'язку брати участь в порятунку Ізраїлю не тільки духовно, а й матеріально: «Бо коли погани стали спільниками в їх духовнім, то повинні послужити й їм в тілесному». Тут ап.Павел всупереч думці багатьох сучасних богословів амілленарізма, премілленарізма, які посилаючись на самого ж Павла в Гал., Кажуть, що «немає вже єврея і елліна» і немає необхідності робити поділ в Церкві на євреїв і неєвреїв, говорить про важливість поділу в церкви на євреїв і неєвреїв. Звичайно, якщо у помісній церкві є віруючі євреї і неєвреї, то ми не бачимо необхідності особливої ??відмінності в плані відділення на конкретне служіння перед Богом, ап. Павло про це не говорить, тут, скоріше мова йде про взаємну підтримку церков єврейської національної орієнтації неєврейськими церквами, як у діаспорі, так і в землі Ізраїлю.

У посланні до Коринтян ап. Павло назидая віруючих, використовує фразу: «коли ви поганами», тим самим, кажучи, що тепер вони вже не язичники, а стали частиною народу Божого, тобто Ізраїлю (1Кор.10: 20, 1Кор.12: 2). Взагалі у апостолів Ісуса Христа, як ми читаємо Новий Заповіт було чітке поділ щодо благовістя євреїв і язичників: «... Яків, і Кифа та Іван, що стовпами вважаються, подали мені та Варнаві правиці спільноти, щоб ми для поган, вони ж для обрізаних» (Гал.2: 9). Але в цьому поділі напрямків праці, вони були єдині і взаімоподдержівающіх один одного. Якщо ми звернемося до грецького орегіналу і подивимося значення слова, перекладеного як «спілкування»/koinwni, a/«койнонія», то побачимо, що більш точне його значення - це (взаємо) відносини, (зі) участь, спілкування, (зі) участь, спілкування, товариськість, подаяння, пожертва. Кожен ніс і несе солідарну відповідальність перед Ісусом за виконання всієї роботи - донести Євангеліє до «всього Ізраїлю» і до «повноти язичників», результат, якої визначитися в приготуванні всього «світу» до другого Пришестя Христа і настанню Царства Бога на Землі.

У Гал.3: 14 Павло знову повертає нас до обітницям Завіту з Авраамом, підкреслюючи одну з цілей благословення Авраама, щоб воно поширилося і на всі язичницькі народи через прийняття Ісуса Христа і Духа Святого -" щоб благословення Авраамове через Христа Ісуса поширилося на поган, щоб обітницю Духа прийняти нам вірою ». Ця думка апостола звучить і в Еф.2: 11, Еф.3: 1-8, Кол.1: 27, 1Фесс.2: 16, 1Тим.2: 7, 2Тім.1: 11, 2Тим.4: 17).

Автор Послання до Євреїв по деякому міркуванні приходить до висновку, що «... для народу Божого залишається суботство (Євр.4: 9). Але згідно загальноприйнятого християнського богослов'я, ми вже не рятуємося через законніческой ісполеніе заповідей Божих (бо вони замінені Вченням Ісуса Христа (Еф.2: 15), заради настання єдності у взаімослуженіі Богу і один одному євреїв і язичників (як етнічних, так і духовних) , а виключно живою вірою в Ісуса Христа (Рим.10: 9,10). Тоді ж про що говорить автор Послання, закликаючи народ Божий союлюдать заповідь про суботстве? Під народом Божим згідно вчення Нового Завіту зазвичай маються на увазі євреї та неєвреї, які вірять в Ісуса Христа, тобто Церква, але не відкидаючи і не применшуючи ролі і призначення етнічного Ізраїлю (як у минулому, так і в майбутньому). Судячи з найближчого контексту вірша, ми бачимо, автор Послання закликає це робити всьому народові Божому, заради любові до тих (євреям по плоті), хто ще не увійшов до істинний Божий спокій («суботу») в Ісусі Христі і не спіткнулись несполненіе тими, хто «багато розуміє в цьому питанні» і не в пали в непокірність до Бога взагалі ( Євр.4: 11).

Книга Одкровення є останньою і конкретно есхатологічної книгою Нового Завіту, як книга Данила в ТаНаХе. Одкровення, сповіщене через неї, прояснює і ставить все на свої місця в питанні розуміння Плану Спасіння, що відкрився людству з перших розділів книги Буття, що проходить через всі книги Біблії, як Танаха, так і Нового Завіту, прояснює розуміння пророцтв і вчення Нового Завіту. З першого розділу Одкровення відкривається її головна мета - це 2 Пришестя Христ...


Назад | сторінка 22 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю