Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





на прикладі відступу Ізраїлю, передачі естафети язичникам і очікуванні повного покаяння і прийняття Ісуса Месією всім Ізраїлю. 11 гл починається з Павлова питання: «Невже Бог відкинув Свій народ?». І далі в нашому тексті Павло доводить, що Бог продовжує бути Вірним і Всемогутнім Богом Авраама. І більше того, Павло відкриває умовному опонентові головну мету і план Бога відносно обрання Ізраїлю - відродження усього світу до нового життя (що можливо лише з 2 приходом Ісуса Христа). І в кінці уривка він розкриває мету принесення начатків.

У світлі загального плану послання до Римлян видно, що це дуже важлива тема, так як через розуміння причини вірності Яхве Ізраїлю ми самі отримуємо підставу довіри Яхве через Ісуса Христа. А довіра будується залежно від знання Його праведності. Дане Послання ми назвали «Божа праведність», і розділ, в якому знаходиться наш уривок, ми назвали «Божа праведність, що відкривається в обранні». Яхве Своє обрання закріплює Заповітом. Завіт Яхве з Ізраїлем унікальний і незмінний, як незмінна Його Любов до людства (Ноїв Завіт).

З погляду історії тексту цікаво зауважити, що це Послання Павло написав наприкінці свого третій місіонерської подорожі, перебуваючи в Коринті в 57 р по Р.Х. Послання було адресоване римським християнам, з метою підготувати їх до свого майбутнього подорожі до Риму. Римські християни дуже потребували систематичному і добре аргументованому богословському вченні, тому сама історія Рима, їхня культура, особливо правова не мали аналогів у світі (та й тепер безлічі правових систем держав в основі своїй мають римське право). Тому їх особливий, чудовий склад розуму змушував їх упереджено ставитися до решти народам. Єврейський народ - не виняток. Тому римляни потребували саме в хорошому богословському вченні про Божу праведності, явленої через вірність Ізраїлю і милість язичникам, зокрема римлянам.

Розбір:

Ст. 11 починається з питання: «Невже вони (Ізраїль) спіткнулися, щоб упасти»? Судячи з усього римські християни прийшли до висновків, що єврейський народ вже не є особливим, святим народом в очах Яхве через відкидання ними Ісуса як Месії і обрання Яхве вже відбувається тільки через прийняття Ісуса Христа. На даний момент такої точки зору дотримуються аміленарісти, прихильники «богослов'я заміщення». Павло у властивій йому формі - прямо і емоційно розкриває головні помилкові моменти в богослов'ї римлян і також бурхливо відповідає - ?? ??????? (Ст.11). Відповідь у синодальної Біблії звучить: «Ніяк», а краще перевести фразою: «Не відбулося». Для питання використовується отложітельний дієслово в медіальному заставі, який має активне значення ?? ???????. Що вказує нам на активну позицію Яхве і самого Павла на захист положень Завіту. Крім того, даний дієслово Павло поставив у оптативної способі, тим самим, мабуть, бажаючи висловити свою відразу до такого розуміння і результату. Під питанням для нас залишається сенс закладений Павлом у слові? ??????? (Іменник в називному відмінку з певним артиклем). У даному контексті воно може розумітися двох значеннях одночасно:

) Порятунок як дар вічного життя в Ісусі Христі;

) Порятунок як дар служіння Яхве з порятунку інших.

Якби весь Ізраїль прийняв Ісуса Месією, то язичники отримали б порятунок в будь-якому випадку, тому читаємо в Матв.24: 14 «І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво всім народам; І тоді прийде кінець ». Павло наштовхує на цікаве розуміння реалізації Божої праведності. Дар порятунку в обох значеннях був би даний поганам, щоб Ізраїль Заздрю ??про Яхве Порятунку, тобто Ісусе Месії. Яхве міг, як і раніше просто розсіяти Ізраїлю, але служіння Яхве залишити за Ізраїлем, залишивши народи поклонятися своїм ідолам.

Ст. 12. Тут Павло продовжує відкривати Божий план щодо причини приходу порятунку до язичників. Слово ?????? (З грец .: зубожіння, занепад, пониження) має, виходячи з грецького використання різні значення. Так, дане слово переведено в синодальної Біблії як «зубожіння», позначає: зубожіння, збіднення, убогість, що більше відноситься до багатства (духовному і матеріальному); слова - «занепад» і «зниження» мають сенс «поразки», вказуючи на положення, і вказують на покарання з боку. Краще буде використання слова - «поразка». Головне розуміння Автор відкриває для слухача далі це висновок, до якого нас веде Божа праведність: ?? '?? ?????? ?? ??????? ?????. Синод, версія: «скільки ж більш повнота їх». Тут Павло пропускає дієслово, але думка його чітко простежується. Сенс має бути десь наступний: «то наскільки ж більше багатства принесе їх повне звернення».

Ст. 13. Павло всупереч нормальній структурі грецького пропозиції особисте займенник ???? ?? ???? ???? ??????? ставить на початку пропозиції, тобто під наго...


Назад | сторінка 25 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию