Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





лос. Роблячи це, він тим самим хоче звернути особливу увагу віруючих з язичників, що він, Павло, будучи їх, язичників апостол, продовжує фокусуватися на порятунку євреїв. Далі Павло зрушує дієслово ?????? в кінець пропозиції і цим самим робить особливий наголос на словах: ??? і ????? (?? '???? ??? ??? ?? ?? ??? ????? ?????????). Цим він, схоже, вказує на те, що це саме він, Павло, так говорить на підставі належності своєї до поган і яким чином прославляє своє служіння. Тобто будучи євреєм, він став апостолом язичників, з метою, щоб порушити ревнощі по Яхве і Ісусу у одноплемінників-євреїв, а не тому, як, може, думають багато язичників, що Ізраїль вже остаточно відкинутий і приречений.

Ст. 14. У даному реченні Павло продовжує перераховувати, як він «прославляє своє служіння» - працюючи і застосовуючи різні способи, збуджуючи і навіть дратуючи своїх земляків з метою їх добровільного звернення до Ісуса як Месії, щоб євреї почали міркувати про Ісуса. Павло трудиться в надії повернути до Яхве-Ісусу хоча б одиниці. Хоча ми знаємо, що е був посланий Богом до поган, але він не забував ніколи про своє служіння єврейському народу. Що є настановою для багатьох сучасних християнських служителів, які служачи «на порятунок» якомусь язичницькому народу ігнорують важливість праці одночасно і з порятунку євреїв. Ап. Павло намагається зруйнувати це помилкову позицію. Статус Павла, як апостола, допомагає йому в порятунку євреїв. Чи хоче Павло, як якось підняти свій авторитет в очах римських християн? Ні. Він цим самим вказує на Ісуса, кажучи тим самим, що це Праведний Бог поставив його виконувати цієї служби, давши статус апостола і, супутні статусу, влада і помазання Духа.

Ст. 15. Якщо в 12 ст. Павло звертає увагу слухачів, намагаючись включити їх асоціативне мислення, властиве східним народам, говорячи про потенційних багатствах, які повинні прийти на язичників, то в цьому вірші він робить сильна заява - «те, що їхнє прийняття, як не життя з мертвих» (синод , версія). Тут Павло хоче донести до римських християн Божу істину, що якщо відкидання іудеїв вчинила такий велике благо, якщо це відкидання примирило язичників з Богом, - то яка ж велика слава повинна з'явитися світу, коли до Бога увійдуть іудеї (мається на увазі весь, повний Ізраїль). Якщо навіть трагічне нещастя - відкидання - призвело до такого чудесному результату, то яким буде той щасливий кінець, коли трагедія відкидання зміниться славою прийняття? Павло може лише сказати, що це подібно воскресіння з мертвих. Кого? Всього людства!

Ст. 16. Тут Павло робить не менше сильна заява, яка дає нам два розуміння, яке саме з них ап. Павло хоче донести до нас, ми важко відповісти. Перше це те, що євреї по плоті зараз є, як діти плотського Авраама, не менш святими, ніж був і є Сам Авраам - Батько всіх віруючих! У нашій пропозиції слово ???? в двох місцях виступає у формі іменного присудка і в двох місцях воно ж ув'язується з подальшими підлягають. Таким чином, Павло робить дуже сильна заява, що якщо «начаток» святий, то ціле свято не менш. Для посилення і затвердження даного розуміння Павло наводить ще додатковий приклад з деревом. Друге розуміння - це те, що під «начатком» розуміється весь врятований народ Ізраїлю, а під «цілим» - всі народи, язичники. Порятунок Ізраїлю, як начатками, первістка, обов'язково «освятить» все людство і відкриє двері для відродження всього світу через 2 пришестя Месії. Амвросіаст (автор 4 ст., Можливо Амвросій Медіоланський), в тлумаченні на Послання до Римлян, напоумляючи християн-язичників пише: «Ти повинен дякувати Богові за Його дар у Христі і не ображати іудеїв, але молитися, коли вуж їх порочність привела тебе до порятунку, щоб і вони повернулися до витоку. Тоді догодиш Богу, Який явив тобі милість, бо Він закликав тебе, щоб і вони, запалився горливістю, повернулися до благодаті ». Повнота Ізраїлю відкриє двері Небес для порятунку і відродження повноти, всього світу, людства. У всіх цих міркуваннях і доказах незримо на другому плані присутня Яхве, зі Своєю Праведністю, яку намагаються спаплюжити тим, що думають і говорять про Яхве, Який «може» відректися від Свого вічного Завіту:

«але вічною милістю помилую тебе, каже твій Викупитель,

Господь »(Іс.54: 8);

«Здалека Господь з'явився мені та сказав: Я вічним коханням тебе покохав, тому милість тобі» (Іер.31: 3).

Висновок

Не тільки наш уривок, але і вся Біблія відкриває нам Яхве Ізраїлю як Бога, Якому можна довірити своє життя. І це довіра будується на Його вірності Заповітам з єврейським народом, етнічним Ізраїлем. Ми бачимо обітниця Божої праведності в обранні Давида: «І буде певним твій дім та царство твоє аж навіки перед тобою, і престол твій стояти аж навіки» (2Цар.7: 16). Основне значення праведності по ВЗ: «норма відносин зі світом, якої по...


Назад | сторінка 26 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Павло I і масони
  • Реферат на тему: Павло Петрович і Олександр Благословенний
  • Реферат на тему: Павло Скоропадський - гетьман Української Держави
  • Реферат на тему: Художники Павло Васильович Басін і Петро Антонович Бруні
  • Реферат на тему: Монографія К. Валишевський "Син Великої Катерини. Павло I "