Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Історія розвитку освіти

Реферат Історія розвитку освіти





ми танцями, вигуками, строями і бубнами шаманів).

Виникають В«Нові ідеїВ» з реформування всього і вся. Це внутрішній неспокій європейського людства було природним наслідком відвернення від Бога і все більшим інтересом до спроби побудови В«Царства НебесногоВ» на Землі - прямо тут і зараз. З духовної точки зору, така думка є глибоко гріховної, так як відкидає духовна праця з приведення себе у відповідність Богу, а замість нього пропонує В«комфортно облаштуватисяВ» у Своєму безбожному світі (Правда, ненадовго - всього на одну коротку земне життя). p> Інакше, філософія від епохи Відродження і далі аж до цього дня, щодо основного питання освіти - навіщо утворювати? - Може бути виражена однією фразою:

В« Бог нам більше не потрібен, ми самі візьмемо від життя все В».

Але - Не виходить ...

Таким чином, сучасне суспільство самим однозначним чином відкидає свого Творця (а що Він є - в душі знає кожен з нас, тому що душі наші Він учинив)

І майже кожний з наступних В«великих педагогівВ» (крім небагатьох православних) намагався передусім зробити з образів Божих - В«максимально комфортних для життя В»людей, які б не шукали вічності, не мучилися б совістю, які не зустрічалися б до Богом; а просто багато знали, якісно працювали і жили в постачанні, не заважаючи робити те ж оточуючим.

Питання тільки - навіщо ...


В 

Висновки


Батьки, народжуючи дітей і даючи їм тіло, повинні, наскільки це можливо, сприяти та їх духовному відродженню. Адже, якщо людина не відродиться духовно, його чекає пекельна мука. Згодом батькам слід покласти на вчителів те, що вони самі не можуть зробити для своїх дітей. Тому наша Церква і молиться В«про родітелех і учітелехВ».

Блаженний старець Паїсій Святогорець, ХХ століття.


Майже всі сучасні нам педагоги голосно і постійно говорять про необхідність В«Виховати в дітях свободуВ», про В«дбайливому ставленні до особистостіВ», про В«моральному вихованні В», проВ« вічні цінності В».

Але, на жаль, це все звучить фарисейськи і навіть клоунськи: свободу від чого ми хочемо дати дітям? Від Бога? Даємо; але чи звільняє це їх від рабств багато гірших - брехні, ігроманії, жадібності, самопревозношенія, обжерливості, розпусти?

Дбайливе ставлення? Але що саме найголовніша треба б берегти в людях: смертне тіло, яке з'їдають черв'яки, або безсмертну душу, яка потім вічність буде жити з Богом або з дияволом?

Моральне виховання? Але спробуйте пояснити, що таке моральність, без Заповідей Божих. p> Вічні цінності? Але хіба в цьому світі є щось вічне? p> Що можливо виховати в людині, в якому Бог замінений мавпу?

Таким чином, історичний шлях освіти в Європі, Північній Америці і частини Азії та Африки - являє собою з онтологічної точки зору закономірне і розказане нам 3000 років тому пророками - а 2000 років тому і Самим Творцем - відпадання від Бога, поневолення мирським...


Назад | сторінка 25 з 27 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Що таке життя з точки зору фізики
  • Реферат на тему: Управління процесом демократизації освіти: важко бути богом
  • Реферат на тему: Система освіти в Росії з точки зору забезпечення національної безпеки
  • Реферат на тему: Перебудова всього життя країни на воєнний лад. Героїчний працю радянських ...
  • Реферат на тему: Відродження свободи людини як цінності вибору бути Творцем Майбутнього