Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Феноменологія релігії

Реферат Феноменологія релігії





Неісторичні легенди також є в певному сенсі слова важливими джерелами релігійної історії.

Молитва і мовчання p> Слова бога до людини знаходять свій відгук у словах людини до бога - молитві. До нуминозного празвукам (древнеінд. - від, грец. - io і т.д.) і проголошенню імені бога приєднується благословення - позитивне вираження бажання і прокляття - негативне вираз бажання. Одним з різновидів прокляття є клятва як умовне само-проклінаніе. У разі неправдивих промов або невиконання даних обіцянок приносить клятву сам на себе накликає великі нещастя. Коли благословення, прокляття чи клятва з'єднуються з ім'ям бога "вони стають схожими на молитву. Магічний характер споконвічно притаманний християнської сповіді, яка являє собою елімінацію гріхів шляхом їх визнання перед богом або людиною. Ще одна форма священних слів призначається для вигнання демонів: при вимозі покинути людину, в яку вони вселилися, вільне побудова слів переходить в строго оформлений екзорцістскій ритуал. На відміну від виганяє духів молиться займає смиренну позицію. Він зізнається вищої суті у своїх гріхах і благає про прощення; схиляється перед силою і величчю божества: вихваляє його і породжені ним творіння; дякує за милість і просить допомоги.

У більш розвинених формах побожності прохання про зовнішні блага не допускається або витісняється на периферію молитви. У центр встає прохання про самого Бога і про затвердження його панування у світі. Велике місце займає наповнена любов'ю благання про все сущому. Наприклад, християнська побожність більше не розглядає читання молитви як гідний вчинок чи засіб досягти Бога і домогтися його розташування, вона вважає молитву даром досконалої Божественної милості, впливом духу Бога, який молиться в нас: "... бо ми не знаємо, про ніж молитися, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними невимовними ". (Рим. 8:26). p> Як простір, час і число, священне слово стає однією з властивостей божественної сутності: інд. brahman - жертовна формула, vac - мова; євр. тетга - слово, іран. - Ahuna vairya - "як найкращий Господь ...", початкові слова основний молитви маздаізма.

Будучи протилежністю слова, мовчання, однак, також є проявом святості. Існують різні види мовчання: магічне, яке приховує священні формули від сторонніх; культове, покликане захищати дієвість священного ритуалу; аскетичне, що сприяє концентрації духовних сил; молитовне - оніміння перед невимовне божественного; теологічне, відмовою від будь-якого висловлювання про "I бога що намагається осягнути таємницю божественного. Мовчання приймає, нарешті, вигляд споконвічного божества (предбожества), християнський гнозис стає промовою, з якої народжується Слово.

Текст p> Для святості слова істотну роль відіграють тексти, в яких слово знаходить постійне значення. Як і цифри, букви в текстах вважаються божественними. Широко поширене уявлення про чарівництво алфавіту знаходить відображення не тільки в єврейс...


Назад | сторінка 28 з 36 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Місце і роль поняття Бога у філософії Декарта
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї