Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Роль чоловіка і батька в сім'ї

Реферат Роль чоловіка і батька в сім'ї





ння твоє, а він буде панувати над тобою» (Бут.3: 16) [1].

«А також найвищим обов'язком чоловіка-християнина є турбота про освячення його дружини. Прикладом йому служить Христос, який пожертвував Собою за Церкву Свою, щоб її освятити. Будинки, через молитву і Слово, він повинен підтримувати її духовність, розвивати і зміцнювати її прагнення до піднесеного і небесному, поглиблювати її пізнання як християнки »[4].

І нарешті, «вивчаючи Новий Завіт, чоловік знайде, що Бог призначив його для ролі захисника сім'ї, який буде дбати про дружину» [2]. У всі часи жінок потрібно було захищати від небезпечно стей, важкої роботи і труднощів.

При цьому потрібно пам'ятати, що «чоловіча суть - в дусі. Неважливо, яке в тебе фізична статура, найголовніше, який у тебе характер »[3].

Таким чином, через розбір і вивчення Біблії можна дізнатися, що ідеальним чоловіком стає той, хто дотримується вказівки, дані в п'ятому розділі Послання до Ефесян, а також у третьому розділі Послання до Колосян і 3 чолі Першого послання Петра. Але більшого успіху досягає чоловік, який, проявляючи свою чоловічу суть, прагне бути схожим на Христа.


. РОЛЬ БАТЬКА В СІМ'Ї


Друга найважливіша роль чоловіка в сім'ї - це роль батька. Батьківство в сім'ї є відображенням батьківства Бога. Едвін Коул сказав у своїй книзі: «Батько повинен бути для свого будинку всім, ким Христос є для церкви, і не треба ніяких списків домашніх обов'язків» [3]. Є три основних служіння Христа, в яких батько повинен представляти Його в своїй сім'ї: священик, пророк і цар.

перше, батько є священиком у своїй сім'ї. Батько в якості священика представляє свою сім'ю Бога: пропонуючи подяка, здійснюючи клопотання, забезпечуючи шлях до порятунку, практикуючи віру за своїх дітей.

Пропонуючи подяка. Наше основне служіння як священиків у Новому Завіті описано в Посланні до Євреїв 13:15: «Отже, будемо через нього (Ісуса) невпинно приносити Богові жертву хвали, тобто плід уст, які визнають Його ім'я» [1]. Кульмінацією священицького благословення, яке Аарон і його нащадки повинні були вимовляти на ізраїльський народ, були наступні слова: «Так нехай закликають Ім'я Моє на Ізраїлевих синів, а Я благословлятиму їх» (Чіс.6: 27) [1].

Здійснюючи клопотання. Прикладом священика у своїй родині був Іов. В кінці кожного тижня Іов піднімався вранці і приносив жертви від імені всіх своїх дітей, кажучи: «Може бути, згрішили сини мої, і зневажили Бога в серці своєму" (Іов 1:5) [1]. Коли Іов приносив жертву за своїх дітей, він прагнув до того, щоб користь і милість від цієї жертви прийшли на його дітей. Це прообраз клопотання - прагнення, щоб користь, викликана нашою жертвою, дісталася тим, за кого підноситься молитва. В даний момент історії нашої жертвою є жертва Ісуса на хресті. Таким чином, клопотання за дітей включає в себе прагнення, щоб їм дісталася користь, яка випливає з смерті Христа.

Через молитви-клопотання батько-священик приносить своїх дітей Богу.

Забезпечуючи шлях до порятунку. У таїнстві паски видно приклад служіння отця в якості священика. Обряд паски залежав від батька сімейства. Кожен батько ніс відповідальність за те, щоб забезпечити жертовним ягням весь свій будинок. Як Господь сказав Мойсеєві: «Ска...


Назад | сторінка 3 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Роль чоловіка і батька в сім'ї
  • Реферат на тему: Роль батька у вихованні дітей
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Що повинен знати упрощенщік, який продає товари з ПДВ за договором комісії
  • Реферат на тему: Як виростити чоловіка в сім'ї, де немає батька