Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Феномен двойничества в християнській антропології

Реферат Феномен двойничества в християнській антропології





Феофілакт виясняв слова апостола наступним чином: гріх змушує людину творити зло, точніше живе в людині тяжіння до гріха-"мучительство гріха", але не плоть. Так як людина Сото з двох частин: душі і плоті, то плоть є рабою душі, яка (душа) панує над всім, тому чого захоче душа, те й буде робити тіло, і ті хто каже що все зло виходить від плоті помиляються.

Каргель цей момент розуміє так: Дія і виконання того, що людина не бажає, виходить не від його, нового "Я", але від іншого "Я", яке взяло верх і домоглося панування, після того, як ожив принцип гріха, від якого виходить все зло. Ця безодня смерті діє в людині проти її волі і Божественного закону і він не в змозі перепинити їй шлях. Це зображення нової людини, що не він здійснює нечисте і гріховне, це грішить не нове людина, але старий поруч з ним, який виданий був смерті, і в якому немає ні найменшої частини добра, знову ожив і став діяти, але апостол зовсім не відрікається від вини і гріховної відповідальності. Він малює і висвітлює гідну жалю і марну боротьбу між двома "Я", в якій Христос ніякої участі не має, бо без Христа новій людині ніхто і ніщо не допомагає в боротьбі зі старим людиною, якщо навіть він бажає добра, узгоджується з законом, ненавидить зло і ніколи сама не робить зла, гріх все ж нестримно продовжує його собі підпорядковувати.

"Тому що бажання добра є в мені, але щоб виконати добре, того і не знаходжу. Доброго, якого хочу, не роблю, а зле, якого не хочу, роблю. Якщо ж роблю те, чого не хочу, вже не я роблю те, але живе в мені гріх. "(Рим., 7:18-20) святитель Феофілакт вважає, що словом В«не знаходжу" апостол позначив напад гріха, він знімає провину з істоти плоті і душі, приписуючи її порочної діяльності та волі, коли каже "якого не хочу", то знімає провину з душі, а словами "вже не я роблю" провину з тіла. Гріх породжує зло, тобто грехолюбівая воля, вона не була сода Богом, це чисто людський прояв, не дивлячись на те що сама по собі воля це творіння Бога. p> У Каргел ми знаходимо таке пояснення: бажання добра, вже є добро, так як це ознака нового людину, з якою Господь його створив, Нова людина має в собі тільки це якість і більше нічего.Новий людина так безсилий, що добре він може тільки бажати але не виконувати, йому в усьому заважає стара людина. Таке безсилля нової людини по відношенню до старого походить від того, що він йому протиставлений один поза Христа. Якщо ні Христа, то це сумна боротьба без Нього або поза Його, тому відбувається поразка, буде відбуватися до тих пір, поки новий людина не повернеться до Христа, який для нього є життям.

"Тож знаходжу закон, що, коли хочу робити добро, зло лежить у мені. "(Рим., 7:21) святитель Феофілакт вважає, що даний вірш не дуже ясний, в ньому чогось не вистачає. Пояснює він його так: у людини спочатку вкладено добрий початок і він бажає здійснювати добро, яке захищає також і закон, але якась сила змушує здійснювати зло, отже зле начало не зникає. Однак святитель пропонує ще варіант тлумач...


Назад | сторінка 4 з 12 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Успішний керівник: людина, приклад якого мене надихає
  • Реферат на тему: Століття техніки: добро і зло. 20 століття людина в світі і світ людини
  • Реферат на тему: Біологічне і соціальне в людині. Людина як цілісність
  • Реферат на тему: Дистанційні взаємодії в системі відносин людина-людина
  • Реферат на тему: Синдром емоціонального вигорання у професії &Людина-людина&