Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9

Реферат Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9





tify"> Слід тепер поговорити про священство після падіння монархії та зміцнення його ролі в житті єврейського народу. Воно було закрите і недоступне для народу, була грань, яка раз і назавжди відділяла священство від народу, було покривало, яке закривало від народу святиню. p align="justify"> Однак, слід зазначити, що вже в ВЗ намічається погляд на народ Божий, як на спільноту священиків. Цей погляд, по видимому так ніколи і не був реалізований в історії ВЗ на практиці. Іудеї були вибраним народом Божим : В«Ти святий народ для Господа, Бога Твого, і Господь тебе вибрав, щоб був ти Йому вибраним народом зо всіх народів, що на земліВ» (Второзак. 14,2). Цей обраний старозавітний народ Бог утворив для себе: В«Польові звірі прославлять Мене, шакали та струсі, бо я в пустелях дам воду, ріки на степу, щоб напувати обраний народ Мій. Цей народ Я Собі; він буде звіщати про славу Мою В»(Ісайя, 43,20-21).

Бог дав обіцянку Своєму народу: В«Отже, якщо ви будете слухатися Мого голосу, і будете дотримувати заповіту Мого, то будете долею Моїм з усіх народів: бо Моя вся земля. А ви будете у мене царством священиків і народом святим В» (Вих. 19, 5-6). Цей уривок з ВЗ завжди святими отцями вважався вказівкою на неперехідні священство Ісуса Христа і християн: "Сей завіт слави був колись в давнину дарований народу божу через Мойсея. а тепер його відкрито дає язичникам апостол Петро, ​​оскільки вони явно увірували в Христа, який як наріжний камінь у тому, в чому Ізраїль колись вважав своє спасіння, об'єднав народи, назвавши їх народом обраним по вірі, щоб відокремити від інших, що стали через відкидання каменю життя відкинутими. Він проголосив перших царственим священством, бо вони об'єднані тілом того, Хто будучи верховним царем і істинним священиком, по праву роздає власне царство як цар і як верховний жрець, що очищає жертвою власної крові їхні гріхи. Називає їх царственим священством, щоб не залишали надії на вічне царство і не забували постійно приносити богу жертви безгрішного покаяння ". Таким чином, стає видно з Передання Церкви, що всі члени Церкви завжди, в усі часи сприймалися як учасники у священстві Господа нашого Ісуса Христа. Дивно, що участь у священстві Христовому завжди пов'язувалося з членством в тілі Христовому. Ось ще одне свідчення подібного розуміння: "У чому, як не в тілі, спокутував Він гріхи народу? У чому постраждав. як не в тілі, як ми вже сказали, що Христос постраждав за тілом. У чому соделался священиком, як не в тілі, воспринятом від священицького роду? ". Що б прояснити значення метафори тіла необхідно розглянути, як розумілося в ВЗ, а потім і в НЗ метафора тіла, людини, особистості.

Для цього необхідно звернутися до такого поняття біблійного богослов'я, як "корпоративна особистість": В«корпоративна особистість в Біблії, яка символічно і ...


Назад | сторінка 4 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Передання Табасаранському народу
  • Реферат на тему: Суверенітет народу і форми його прояву
  • Реферат на тему: Свято новорічної ялинки як старовинна традиція нашого народу