Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9

Реферат Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9





в той же час реально об'єднує безліч людей: групу, народ, Церква, людство В»Блаж. Августин зауважив, що Свящ. Письмо в деяких випадках говорить про народи і країнах як про особистостей. Ця ідея, хоча і не має чіткого визначення в Біблії, проходить як одна з найважливіших тем через обидва Завіту. У сучасному богослов'ї на вчення про корпоративної особистості звертали особливу увагу прот. Булгаков, В.М. Лоський, і деякі інші. Особливо яскраво проповідь про Церкву, як про тіло звучить у творах святого апостола Павла. В«І ви - тіло Христове, а зосібна - члениВ» (1 Кор 12:27) Святитель Іоанн Златоуст так тлумачить слова апостола: В«Ваша церква є частина вселенської Церкви - тіла, що складається усіма церквами, так що ви повинні бути в світі не тільки один з одним, а й з усієї вселенської Церквою, якщо ви праведні, якщо ви члени цілого тіла В». І далі апостол пише ще: "Тому, чи страждає один член, страждають з ним усі члени; і коли один член, з ним радіють усі члениВ» (1 Кор 12:26) І великий вчитель всесвіту Іоанн Златоуст пояснює: В«Вище він говорив , що менш досконалого [члену Бог] надав велику честь, як цього потребує, показуючи, що само недосконалість дає право на велику честь; а тут говорить, що зрівнює їх за взаємною піклуванню один про одного. Тому, каже Павло, [Бог] і надав [менш важливим членам] велику честь, щоб вони використовували не меншим піклуванням; і не тільки в цьому, а й в усьому випадку, як приємне, так і тяжкому, члени взаємно пов'язані між собою В» .

Таким чином видно, що функція Ізраїлю, як народу божого була значно ширше, ніж літургійні функції храмового священства. Народ Божий покликаний освячувати оточуючих своїм покликанням, яке дає йому Бог. Покликання ж це полягає в тому, щоб освячувати і перетворювати себе і своє життя і весь світ, даний кожному з нас у якості нашого царства. Себе - постійним приношенням свого життя, своєї роботи, своїх радощів і страждань Богу, залишаючи їх завжди відкритими Божественній волі і благодаті. На жаль, таке розуміння покликання народу Божого було чуже ВЗ. Царське священство всього Ізраїлю в Старому Завіті залишалося обітницею, єдиний виняток стосується лише В«останніх часівВ»: В«І вони приведуть усіх ваших братів із народів усіх у дарунок для Господа на конях і колісницях, і на ношах, і на мулах, та на верблюдах, на гору святу Мою, до Єрусалиму, говорить Господь, - подібно до того, як приносять синове Ізраїлеві в дім Господа в чистому посудині. Я із них за священиків та Левитів, говорить Господь В»(Іс 66.21)

Але згідно книзі діянь апостольських, останні часи настали, коли Церкви був даний дух Святий, тобто в день Пятедісятніци. З цього моменту починається перетворена історія народу Божого. Тому представляється можливим розглянути вчення НЗ про царському священстві. Розгляд НЗ вчення про загальне священство хотілося б почати з діяльності самого Господа Ісуса Христа. У НЗ Ісус Христос сам ніколи не говорить п...


Назад | сторінка 5 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Повага особистості в спілкуванні людей один з одним
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Вивчення взаємно впливають один на одного математичних параметрів
  • Реферат на тему: Вчення про виправдання в посланнях апостола Павла