Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Проблеми, що виникли в Коринфской церкви і шляху з дозволу

Реферат Проблеми, що виникли в Коринфской церкви і шляху з дозволу





видного і самого важливого в цьому листі - весь Новий Завіт представляє собою хор подячних молитов, звернених до хреста. Але цей лист вказує на центральну роль хреста найближчою до життя способом - воно проголошує хрест не як догмат, якого слід дотримуватися, або артикул, якому слід вірити, а як силу, що дозволяє (і вимагає) вести життя, присвячену Богу у всіх її сферах і проявах, людське життя, оцінювану праведністю Божою і новим життям, створеної та обдарованої Його благодаттю [3]. p> У листі послідовно проводиться межа між церквою і світом, між людською мудрістю і Євангелієм, між мудрістю віку цього та "Безрозсудною", парадоксальною мудрістю Божою, так, що це має б відкинути раз і назавжди будь-які спроби перетворити християнство в строкату і привабливу суміш того й іншого. Цінність Першого послання до Коринтян полягає в постійному нагадуванні церкви, що їй слід зважитися бути "Інший", якщо вона хоче залишатися апостольської Божої церквою, що вона повинна набратися сміливості і відсікти аксіоми і стандарти цього світу, раз їй визначено виконувати в цьому світі свою божественну роботу. Можна сказати, що перші чотири глави листи є практичним коментарем щодо слів нашого Господа, якими Він перевертає стандарти цього світу, вказуючи при цьому на Свій хрест: "Ви знаєте, що князі народів панують над ними, а вельможі їх тиснуть ними; але між вами нехай не буде так: а хто хоче між вами бути великим, нехай буде вам слугою, хто хоче між вами бути першим, нехай буде вам рабом; так само й Син Людський прийшов не на те, щоб Йому служили, але щоб послужити, і душу Свою дати на викуп багатьох " (Матв. 20:25-28) [3]. p> Перше послання до Коринтян також відкрило церкви релігійне значення і святість людського тіла, тіла, як творіння Божого, як вмістилища Духа, призначеного до слави, знаряддя вираження волі людської, що служить Богу. Слова, сказані Павлом в цьому листі про служіння тіла християнина, є практичним виразом загальної вимоги, що міститься в його Посланні до Римлян: "Уявіть ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, розумного служіння вашого "(Рим. 12:1). Такі слова людини, яка власними руками працював на славу Бога свого. До такого розуміння тіла в релігійному сенсі близько Павлово визначення історії, як засобу божественного одкровення: "сили Божі", хрест, воскресіння, твердо встановлений і незмінний факт, непідвладне людського впливу діяння Боже, - сама суть теології для Павла. Євангеліє - це не ідеї і принципи, за приводу яких людина може теоретизувати і будувати здогади. Євангеліє - це звістка про вищу діянні Бога, змінює відносини між Богом і людиною і перетворюючої все творіння [3].

Концентрація уваги на тілі й на історії дає Павлу таке тверезе відчуття реальності, яке робить його ворогом всякої гарячність і дозволяє йому побачити дві сторони питання, наприклад, про безшлюбність і шлюб, чітко розібравшись з обома. Це дозволяє йому дати повний і євангельськи вірну відповідь на питання (наприклад, про ідоложертовною м'ясі) замість схоластичного спрощенства. Це дозволяє йому одночасно давати тверезі прагматичні рекомендації для церковного богослужіння і підтримувати високі почуття читача гімном даної понад любові, яка надає значимість всім дарам Духа, розтрачує себе в щедрому шляхетність самовіддачі і є частинкою нового Божого світу, пересадженою зараз у цей вмираючий світ [3].

В 

Список літературних джерел

В  1. Т. Реджинальд Гувер. Послання до коринтян. Навчальний посібник. 1-е вид., 1997 р. 2. Д. Гатрі. Введніе в Новий заповіт. - Режим доступу: 3. М. Францманн. Слово Боже зростає: походження, зміст і значення Нового Завіту. - Режим доступу:


Назад | сторінка 5 з 5





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Мова SMS - що це таке. Бути чи не бути йому в нашому житті
  • Реферат на тему: Сучасний підручник математики. Яким йому бути
  • Реферат на тему: "Життя" в ігровому сенсі цього слова
  • Реферат на тему: Екзегетіческіе розор (Старий Завіт у Новому Завіті. Книга Второзаконня 6.25 ...
  • Реферат на тему: Українська модель суспільства: чи буде вона ліберальної?