Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Слов'янське язичництво, індуїзм і іудаїзм

Реферат Слов'янське язичництво, індуїзм і іудаїзм





свідчення має позитивний і негативний аспект. Позитивна відповідь - це можливість, нечувана до появи іудаїзму, взаємних відносин між Богом, перебувають в занебесной висотах, і земною людиною. Негативний відповідь спрямований проти поклоніння хибним богам, проти ідолопоклонства.

З цих двох свідчень другого повторюється наполегливіше і частіше. Атеїзму Танах всерйоз не приймає, бо тільки «безумець» «сказав ... в серці своєму - ні Бога» (Псалми 14:1, 53:1). Однак страх ідолопоклонства настільки пронизує Біблію, що без нього зрозуміти Книгу неможливо. Самий страхітливий з наведених у Біблії випадків ідолопоклонства, - Меша, цар Моава, який «взяв ... сина свого первістка, що мав царювати замість нього, і приніс його цілопаленням на стіні». (II Царів 3:27). Жах перед жертвопринесеннями дітей часто виражається в Торі, особливо докладно говорить про це пророк Михей, що не втомлюється повторювати, що справжнє служіння Богу полягає в справедливості, милосердя і смиренномудрии (Михей 6:6-8). Дивний на перший погляд мидраш свідчить, що ці слова пророка не тільки засуджують таких, як Меша, але і благословляють те, що збирався, але не зробив Авраам, коли він з волі Бога готовий був принести йому в жертву свого сина Ісаака. Але як можуть наміри Авраама бути гідними похвали, якщо думка про їх виконання наповнює нас кошмаром? Відповідь дає інший мидраш. Коли Авраам зійшов на гору в землі Морія, слідуючи велінням Божим, всі народи світу дивилися на нього. І коли вони побачили, що збирається робити Авраам, вони відкинули всіх своїх ідолів. Але, на жаль, незабаром вони забули про це своєму рішенні і повернулися до колишніх звичаям.

Перша частина щойно процитованого мидраша показує тверду основу завіту, що зв'язує Бога і євреїв; в останній частині цього мидраша йдеться про те, що мета Завіту все ще не виконана, виконувати її ще належить, але швидше за все вона не буде виконана до кінця часів. Яка ж ця мета, яке ж це підстава? «Хто такий єврей?» - Запитує мидраш. «Той, хто свідчить проти ідолів».


Який зміст і яке значення мають 10 заповідей Мойсея?


Отримання від Бога Десяти Заповідей є самим знаменним старозавітним подією. З Десятьма Заповідями пов'язано саме освіта єврейського народу. Дійсно, до отримання заповідей в Єгипті жило семітське плем'я безправних і огрубілих рабів, після Синайського законодавства виникає народ, покликаний вірити і служити Богу, з якого надалі сталися великі пророки, апостоли і святі перших століть християнства. З нього ж народився по плоті Сам Спаситель світу - Господь Ісус Христос.

Про обставини отриманий?? Я Десяти Заповідей оповідає книга Вихід в 19-20 і 24-й главах. За півтори тисячі років до Різдва Христового, після великих чудес, скоєних пророком Мойсеєм в Єгипті, фараон змушений був відпустити єврейський народ, і той, перейшовши чудесним чином Червоне море, пішов по пустелі Синайського півострова на південь, прямуючи до обіцяної (Обітованої) землі. До п'ятидесятих дню після виходу з Єгипту єврейський народ підійшов до підніжжя Синайської гори і розташувався тут станом. (Синай і Хорив - дві вершини тієї ж гори). Тут пророк Мойсей зійшов на гору, і Господь оголосив йому: Скажи синам Ізраїля: якщо будете слухатися голосу Мого і дотримуватися Слова, то будете Моїм народом. Коли Мойсей, передав волю Божу євреям, вони відповіли: Все, що Господь говорив, зробимо ...


Назад | сторінка 5 з 7 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Історична довідка Десяти Заповідей
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї
  • Реферат на тему: Важкі діти: хто вони, причини появи
  • Реферат на тему: Перші великі приватні підприємці: які вони?
  • Реферат на тему: Мойсей - пророк, жрець, законодавець