Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Аравія до ісламу

Реферат Аравія до ісламу





еконання, що саме він має дізнатися істинного Бога і виконати місію сповіщення одноплемінникам істинної віри.

Криком, звичайно попереджував городян про небезпеку, Мухаммад зі схилу горба Сафа сповістив жителів Мекки про послане йому Слові Божому. Він закликав відмовитися від поклоніння ідолам і звернутися до Аллаха, одного-єдиного Бога. Ім'я Аллах є лише одним з позначень Бога, істинного ж Його імені не знає ніхто з живучих. Мухаммад оголосив, що інших богів просто не існує, а віруючі в них будуть покарані Аллахом. У світі все здійснюється по волі Аллаха. Він нагороджує за упокорювання і віру, карає за гординю і негідність. З кожного на суді у Аллаха спитається по його справах, і всім віддасться сповна.

Аллах продовжував посилати Мухаммаду нові знамення, роз'яснюючи, як мусульманам спілкуватися з іновірцями, як їм вести себе по відношенню до Пророка, як ділити військову здобич і успадковане майно. Були проголошені заборони на лихварство, азартні ігри, алкогольні напої, вживання в їжу свинини. Склалося навколо Мухамеда об'єднання людей скріплялося тепер не кровною спорідненістю, а загальною вірою, братством духа. Доступ до умму (нову общину) був відкритий для всіх, хто приймав іслам і визнавав Мухамеда як духовного і світського вождя. Таким чином, в свідомості мусульман з самого початку злилися релігія і політика, духовна і світська влада, віросповідання і морально-правові встановлення (стор. 520).

Не відкидаючи традиційного обряду поклоніння Каабі, Мухамед встановив нову для арабів форму служіння Богу, із декількох поз, що виражають благоговіння, і багаторазове повторення фраз В«Хвала АллахуВ» і В«Аллах великийВ». Завершуючи молитву, людина повинна була простягти ниць. Ця небачена раніше поза самоприниження - земний уклін - обурювала багатьох жителів Мекки. Мухамед називав їх гордецями, не бажаючими скоритися Аллаху. 1 (стор. 516). p> У світогляді Мухамеда і в заснованій ним релігії відсутній ідеал людської досконалості або довершеного з'єднання людини з Богом - ідеал істинної богочеловечности. Мусульманство вимагає від віруючого не безмежного вдосконалення, а тільки акту безумовної відданості Богу. Віра Мухамеда ставить першу умову істинної духовного життя на місце самого цього життя. Іслам не говорить людям: будьте досконалі, як Батько ваш небесний, тобто досконалі у всьому; він вимагає від них тільки загального підкорення себе Богу і дотримання в своєму натуральному житті тих зовнішніх меж, які встановлені божественними заповідями. Релігія залишається тільки незмінною основою і нерухомою рамкою людського існування, а не його внутрішнім змістом, сенсом і метою.

Якщо немає довершеного ідеалу, яка людина повинна здійснювати в своєму житті своїми силами, то, значить, немає для цих сил ніякої певної задачі, а якщо немає задачі і цілі для досягнення, то не може бути руху вперед.

Ось істинна причина, чому ідея прогресу, як і самий факт його, залишається чужою магометанським ...


Назад | сторінка 6 з 9 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Як Ви ставитеся до твердження: "Наука довела, що Бога немає"
  • Реферат на тему: Специфіка сприйняття самого себе й інших людей молодшими школярами з розумо ...
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Служіння Духа Святого в житті віруючого
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах