Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Особливості іудаїзму

Реферат Особливості іудаїзму





адцятого століття Гаскала, емансипація і переслідування неймовірно змінили єврейське життя в Європі. p> У Німеччині реформістський рух почав спроби пристосувати іудаїзм до потреб асимільованих євреїв.

У Східній і Центральній Європі Сіоністський рух початок пошуки шляхів створення єврейського держави.

У Росії Бунд, єврейське соціалістичний рух, закликало відмовитися від іудаїзму і влитися в російське суспільство.

2.Сущность іудаїзму


Іудаїзм - перша по-справжньому монотеїстична релігія. Основне положення іудаїзму - віра в єдиного Бога. Історично ця віра визначила ізоляцію євреїв від сусідять міфологічних культур.

Євреї вірять, що Бог створив всесвіт з нічого. З цієї віри випливає погляд на світ як на створений Богом у точній відповідності з Його планом. Людському розуму заблоковано повною мірою розуміння механізму процесу творіння з нічого. Творіння - Це не одиничний акт, а постійний процес. Ось чому у своїх молитвах євреї прославляють Бога як того, хто В«по доброті своїй постійно, кожен день відновлює створення світу В».

Хоча ми собі не можемо уявити Бога, євреї вірять, що Він всемогутній, всезнаючий і всюдисущий (тобто одночасно присутня скрізь). Стародавній вислів єврейських мудреців говорить: В«Там, де ти знайдеш велич Бога, ти знайдеш і Його смиренняВ». У цих словах виражена важлива для єврейської традиції думка про те, що, хоча Бог і може зробити все, що захоче, він зазвичай утримується від застосування своєї влади і залишає людям свободу вибору між добром і злом. Однак іноді Бог користується своєю владою і втручається у справи людей. Євреї називають такі втручання чудесами. Євреї вважають, однак, що в більшості випадків Бог залишається, так би мовити, за лаштунками і прагне залучити людей до себе, посилаючи їм благословення або страждання, або будь-якими іншими способами.

Іудаїзм стверджує, що Бог євреїв - це Бог всього людства, і що Він хоче, щоб усі люди служили Йому, живучи так, як Він хоче. Орієнтири такого способу життя викладені в Законах Синів Ноаха, названих так тому, що вони були дані Ноя (Ною) після потопу (Буття 9). p> Закони синів Ноаха складаються з семи установлений. По-перше, вони забороняють ідолопоклонство і богогохульство. Буквально "ідолопоклонство" означає служіння образу (поклоніння ідолу). Євреї розуміють під цим служіння чого б то не було, крім Бога - сонцю і місяці, горах, тваринам, людині чи процесу (наприклад, вогню). Єврейська традиція розглядає поклоніння частини творіння замість поклоніння Творцю як страшне образа Бога. Ідолопоклонство однаково заборонено євреїв і неєвреїв. Євреї вважають ідолопоклонством навіть спробу представити Бога у вигляді зображення. p> Іудаїзм також забороняє богохульство, тобто прокльони на адресу Бога. На більш високому рівні іудаїзм вимагає від людини розвиток шанобливого і педантичного ставлення до всього, що пов'язано з Богом. Закони синів Ноаха також забороняють вбивство, крадіжка,...


Назад | сторінка 6 з 10 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Релігія євреїв (іудаїзм)
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Образи Бога і Диявола в живопису ХХ-ХХI століття
  • Реферат на тему: Розуміння Бога у жіттєвіх Переконаний та творах Шевченка Тараса Григоровича