Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





ього недостатньо. Тут йдеться не просто про смерть, але про такої смерті, яка послідувала в результаті нашої провини ... Що це таке? Чия це смерть? Смерть Христа, яка була наслідком гріхів кожного з нас. Таким чином, плач, який тут мається на увазі - це оплакування своїх власних гріхів, плач покаяння. Плач цей свідчить про те, що людина не хоче далі жити так, як жив колись.

Але в той же час це і плач радості, оскільки нам обіцяно втіха, причому не тимчасове, а вічне. Настане час, коли всі засмучені зараз будуть втішені Господом і прийняті в Його сім'ю. Година цей - Друге Пришестя Ісуса Христа на Землю. Іоанн Богослов в останній книзі Нового Завіту, Одкровенні, прекрасно говорить про це: І Бог кожну сльозу з очей їхніх, і смерті не буде, ні смутку, ані крику, ні хвороби вже не буде, бо перше прошло.14

3. Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю

Ця заповідь теж суперечить мирському розуміння щастя. Набагато більш зрозуміло: "Нахабство - друге щастя". Нахабному, напористому, самовпевненому прожити легше. Можливо, легше і добути мирське щастя. Але в християнстві - зовсім інша система цінностей. Вчення Христа тому і суперечить всій мудрості нашого світу, що Він воістину перевернув систему цінностей панівної культури з голови на ноги.

Лагідність - Похідне якість від "убогості духу". Усвідомивши свою безпорадність, людина долає свою гордість і стає ніжним, уважним, чемним, лагідним. Лагідність аж ніяк не означає слабкості. Навпаки, досліджую Біблію, ми знаходимо, що лагідним людям, якими був Авраам, Мойсей, Давид, Павло і більше всіх - Господь, була властива незвичайна сила духу.

4. Блаженні голодні та спраглі правди, бо вони наситяться

Перші три заповіді Христа можна уподібнити стартовому майданчику, з якою людина починає сходження в Царство Небесне. Четверта ж заповідь являє собою пристрасний порив розпочати цей рух. Перші три заповіді - це самоаналіз свого характеру, способу життя і виявлення відсутності праведності.

Наступна щабель - жага придбати цю праведність з рук Бога. На перших трьох щаблях наші очі звернені в самих себе, на четвертій - до Неба. Впускаючи у своє серце Христа, ми одночасно знаходимо праведність, бо Христос є втілена в людині досконала праведність Творця. Варто лише дуже сильно зголоднів цієї праведності, і Син Божий дарує її нам.

Друга група заповідей блаженства означає втілення цієї праведності у відношенні з людьми.

5. Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть

Коли ми чуємо слово "милий", ми порівнюємо його зі словами "Дорогою", "улюблений", іноді ж цим терміном позначають просто зовнішність людини: "миле личко" і т.д. П'ята заповідь блаженства вчить тому, що слово "милий" має насамперед моральний зміст.

Віддавши Свого Єдинородного Сина в жертву людським гріхам, Бог здійснив велику милість: він простягнув руку примирення людині. Він помилував людство, то є не здійснив заслужене покарання. Ц...


Назад | сторінка 7 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Лінгвістічній аналіз Значення имени Ісуса Христа