Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Богословське спадщина святителя Афанасія Великого

Реферат Богословське спадщина святителя Афанасія Великого





шно сила і Творець бажаного Отця. Отже, якщо створення сталися з хотінням і вподобанням ... все ж отримало буття словом, то слово складається поза отримали буття по хотінням. В»

Творіння існує з волі Бога, але й саме по собі. Бог і тварюка мають різну природу. Бог править світом, В«промишляєВ» про ньому, а цей автономний світ протистоїть Богу. З причини, того що Бог творив світ з певною метою. Будь-яка тварина і весь світ були спочатку призначені до союзу, до єдності з Творцем. Бо Бог творив по любові і очікував відповідь любові. Центром і вінцем творіння є людина, який був покликаний об'єднати своєю діяльністю все творіння і через себе здійснити союз любові між Богом і світом. Це вільне устремління тварі до свого Творця в какой то момент відхилилося від прямого шляху. Іншими словами сталося гріхопадіння. Однак і після гріхопадіння Бог не залишає свого творіння, бо Він за своєю любові не може попустити, щоб воно загинуло. Після гріхопадіння з'явилася смерть і тління, вони не були створені Богом, бо Він створив усе хорошим, чистим, але є продуктом гріхопадіння.

Сам святитель говорить про це так: В«Коли ж смерть більш і більш опановувала ... людьми і тління в них залишалося; тоді рід людський розтліває, словесний ж і за образом створений людина зникав, і Богом вчинене справу гинуло; тому що ... смерть долала над нами за силою вже закону, і неможливо було уникнути закону, так як Він, з причини злочину, постановлено був Богом. Виходило щось, у справжньому сенсі, і ні з ніж безглуздо і разом непристойне. Ні з чим невідповідно було Богові, який промовив слово, збрехати, і людині, коли узаконено Богом, щоб Він, якщо переступить заповідь, смертю помер, не вмирати за злочин, слову ж Божу залишитися порушеним. Тоді не було б в Бозі правди, якби, коли сказано Богом, що помреш, людина не померла. Але також і непристойно було, щоб одного дня створені разумния істоти і прічастния Слова Його загинули, і через тління знову звернулися в небуття. Це не гідно було б благості Божої, щоб створене Богом розтліває від зваблювання людей дияволом. З іншого боку, все не пристойніше було в людях або за власним їх недбалості або по бісівському зваблюванню, знищитися Божому мистецтву. p> Отже, коли зотлівали словесния тварі і гинули такі Божого твори, що належало зробити Богові, Який благ? Попустити Чи, щоб тління над ними перемогло, і смерть ними володіла? Яка ж була нужда створити їх на початку? Належало б краще не творити, ніж створеним залишатися непрізреннимі і гинути. Якщо Бог сотворив залишає без уваги, що твір Його знищиться; то з такого недбальства в більшій мірі пізнається безсилля, а не Божа доброта, ніж коли б не створив Він людей на початку. Якби не створили; то ніхто і не подумав би ставити цього в безсилля. А коли створив і привів в буття, зовсім було б ні з чим невідповідно гинути творам, і особливо на увазі Котрий створив. Отже, належало НЕ попускати, щоб люди поглиналися тлінням, тому що це було б непристойно Б...


Назад | сторінка 7 з 12 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Спочатку було ... слово
  • Реферат на тему: Чи правильно було канонізувати Миколи II і його сім'ю
  • Реферат на тему: Спецпереселення до Сібіру 1930-го року: чг Було воно вігіднім?
  • Реферат на тему: Як все було: ГУЛАГ
  • Реферат на тему: Як все було. ГУЛАГ