Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Витоки діалектичної теології

Реферат Витоки діалектичної теології





кт теології Барта, виражений в "теології слова", має хрістоцентріческой характер і не відкидає коштів філософії. "Згідно Барту, Христос становить не тільки джерело світу, а й джерело всякого знання; тому Христос чекає від людини повної відкритості його слову і повної покори його вимогам. Це означає також, що християнин жодним чином не сміє допускати можливість тлумачення або доповнення одкровення з будь-яких інших джерел, крім самого цього тексту ... <...> ... хоча опосередкування філософської установкою і неминуче при читанні писання, людина все ж повинен усвідомлювати її відносність і довільність. За словами Барта, інтелектуальні зусилля людини повинні завжди "слідувати біблійного одкровення - і не в силу природного порядку речей, а в результаті свідомого акту послуху - послухів віруючого, який тримається тільки за милість бога". Нарешті, таке покірне вживання прийомів міркування і мови взагалі покликане повністю узгоджуватися з одкровенням і потребами його роз'яснення. Не філософія є служницею теології, а скоріше обидві вони - у міру сил і можливостей - служать божественного одкровення ". p align="justify"> Христоцентричність не тільки Бартова герменевтика, але і його діалектика.

В якості вихідної діалектичної протилежності Христу Барт виділяє першої людини - Адама - адже в Писанні Христос названий "Останнім Адамом". Чи означає це, що спочатку треба розглядати Адама, а потім - Христа? Барт вважає, що ні. Насправді Христос онтологічно первинний (ми пам'ятаємо: богослов'я має починатися з Христа). Христос - це перший справжній Адам. Адам, як і будь грішник, - це несправжній чоловік. Тільки у Христі людина такий, яким є насправді. Тому, якщо ми хочемо розібратися, хто ж є людина, то ми повинні дивитися тільки на Ісуса Христа. Він є "оригінал", а інші люди - це "копії". p align="justify"> Як наголошується в "Богословському віснику", "Августин з порівняння Ісуса з Адамом вивів первородний гріх - він був зосереджений на Адамі, на людях, на" антропології ". Карл Барт вивів з цього, що справжній, перший Адам - ​​Христос, Він "істинно Людина в абсолютному значенні цього слова". <...> Взагалі в Рим. Павло спочатку підкреслює рівність всіх людей (і іудеїв, і язичників) в Церкві. У 1,18 - 3,20 він показує, що і юдеї, і елліни під гріхом. Авраам виправдався ще будучи язичником. Закон не є гарантія виправдання, тому й обрізання може бути не потрібно. Він хвалиться не законом, а Христом (5 глава). До 6 гл. він говорить про тих, хто може увійти в Церкву (все), а з 6-го розділу - про тих, хто увійшов і їхні проблеми. Вони увійшли в нове століття, відкритий Другим Адамом. Другий Адам, Ісус - родоначальник вселенської родини ". p align="justify"> Але що конкретно мається на увазі під тим, що Ісус - "істинний", "справжній" людина? Іншими словами, що означає бути справжньою людиною? Для Барта це значить бути об'єктом Божої благодаті. Людина може бути пізнаний тільки в своїй віднесеності до ...


Назад | сторінка 7 з 18 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Виправдання тільки вірою
  • Реферат на тему: Філософія символічного світу людини, людина в світі культури
  • Реферат на тему: Штучний інтелект: чи може машина бути розумною?
  • Реферат на тему: Дистанційні взаємодії в системі відносин людина-людина