Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » У пошуку істини

Реферат У пошуку істини





gn="justify"> А якщо тепер ми візьмемо самих людей, які свідчать, що вони бачили Бога. Подивіться, що це за люди? Церква називає їх святими. Що це означає? Ми говоримо про святих по життю людей, тобто про тих, що боялися навіть у думках допустити якусь брехня, якийсь лукавство, якесь лицемірство, тим більше в словах! Коли вони говорили, що дійсно бачили Бога, знову повторимо, що ні цими очима, коли вони дійсно пережили Бога, то сумніватися в їх затвердження ми вже не маємо жодних підстав. p align="justify"> Ну, добре. Для скептика це не досить переконливо? p align="justify"> Християнство пропонує старанно розроблений, ретельно перевірений, по поличках, якщо хочете, по кроках, шлях для людини, яка хоче пересвідчитися в існуванні Бога. Ти, людина, хочеш дізнатися сам, тебе все-таки бентежить, для тебе недостатньо ще цих аргументів? Ось тобі шлях, як потрібно жити, змінитися самому, для того щоб переконатися, що є Бог. p align="justify"> "Блаженні чисті серцем, бо вони Бога побачать" (Мф. 5,8)

Християнство говорить про необхідність морального, духовного зміни людини, перетворення людини, - тільки в такому стані він зможе розсунути завісу своїх очей і побачити Бога. Є факти, і є шлях перевірки. З точки зору формальних наукових вимог, якщо хочете, краще сказати - теоретичних вимог, християнство пропонує докази буття Бога. p align="justify"> А подивіться на інший бік, що пропонує атеїзм? Є у нього які-небудь факти, що підтверджують небуття Бога? І взагалі, навіть, чи можуть бути такі факти? Їх немає. Їх просто бути не може. І ніхто ніколи не пропонував таких фактів. Атеїзм не знає, що робити. p align="justify"> Так як же ви стверджуєте, і на якій же підставі тоді ви стверджуєте, що Бога немає? Як же ви-те переконалися, цікаво? Не знають. p align="justify"> Атеїзм - це дивно антинаукове переконання, вражаюче просто: не маючи жодних підстав для заперечення Бога, він стверджує. Це, я Вам скажу, така віра - атеїзм, якої може позаздрити будь-яка релігія. Тому що будь-яка релігія має якісь аргументи, тут - жодних аргументів. Вір, людина, і все! Діє тільки одне - сила навіювання. p align="justify"> Зверніть увагу на цю тезу: наука довела, що Бога немає. Яка наука довела, що Бога немає? Це доходить до смішного: що, опір матеріалів довело, що Бога немає? Дивовижно! p align="justify"> Наука - безпристрасна річ, вона констатує факти, будує гіпотези, пропонує теорії. Вона безпристрасна, вона поза світоглядів. Тому ми бачимо і віруючих вчених і невіруючих. Тобто сама по собі, виявляється, наука ще не є світоглядом, а от науковий світогляд - це абсолютно інше. Науковий світогляд може мати, знову-таки, людина і віруючий і невіруючий, залежно від того, яку основу пропонує він для сукупності тих наукових знань, якими володіє сучасний світ. Тому науковий світогляд, виявляється, може бути у людини глибоко віруючого в Бога і настільки ж сильно віруючого в те, що Бога немає. Фактично, науковий світогляд - це дуже умо...


Назад | сторінка 8 з 39 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Як Ви ставитеся до твердження: "Наука довела, що Бога немає"
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї