Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





Існує й інший спосіб позбавлення від закону. «Христос визволив нас від цього прокляття закону, коли Він сам став прокляттям за нас, тобто за нас був прибитий до хреста. Христос, тобто Той, Хто придушив гнів закону, пом'якшив божественне правосуддя, в силу якого Бог мав усі підстави обрушити на нас свою лють, і заспокоїв його своїм жорстоким, перенесеним за нас хрестом так, що Він не тільки зробив нас із слуг вільними, але навіть обрав синами . Але якщо ми сини - а ми безсумнівно є ними, - то ми стоїмо над законом. Бо якщо нас звільнив Син, ми дійсно свободорожденние ».

Отже, людина вільна від закону, якщо місце страху перед законом зайняла любов. «Бо те, що Бог полюбив нас настільки, що пожертвував за нас своїм Сином - не запалюється чи це нас до того, щоб полюбити Його найбільше іншого? Для праведного і друга можна прийняти, мабуть, і смерть; але Бог послав свого Сина для того, щоб звільнити нас через Нього і зробити співспадкоємцями тоді, коли ми ще були ворогами ». А з іншого боку, люди звільнені від кари закону, так як. Христос спокутував своїм стражданням покарання, заслужене людьми за гріхи. «Від гріха, як хвороби, ми звільнені в тому сенсі, що він не може нам шкодити далі, оскільки ми покладаємося на Христа.».

Цвінглі вважає, що всі ті, хто вірить Христу, стають новими людьми. «Яким чином? Хіба вони залишили старе тіло і зодягнулися новим? Жодним чином, старе тіло залишається. Отже, залишається і успадкована хвороба? Так, вона залишається. Що ж тоді оновлюється в людині? Серце. Яким чином? Серце досі не знало Бога. Але там, де Бог не пізнаний, існує лише плоть, гріх, себелюбство. Але як тільки пізнається Бог, людина бачить себе зсередини і зовні, і відкидає те, що він усвідомив; він бачить, що всі його справи, навіть ті, які до цих пір вважав хорошими, нічого не варті. Отже, якщо серце пізнає Бога просвітленням небесної милості, то виникає нова людина; бо хто покладався раніше на власну мудрість, свої власні справи, можливість і сили, зараз сподівається єдино на Бога; хто прагнув раніше, не рахуючись з благочестям і Богом, до того, що треба було йому, тепер прагне єдино до того, щоб нічого не збереглося від старих звичок, але керується волею Бога так, що не порушує її. І в той час як тіло постійно породжує лише мертві справи, нова людина оплакує це нещастя і лихо на віки віків ».

Цвінглі каже, що людина - «невичерпне, як ринву, джерело гріхів». Все знову і знову він грішить, і немає цьому кінця. Чи не є християнське життя - постійне покаяння? Люди повинні постійно каятися.

«Але якщо серце, завдяки Духу Божу, не втратило надію, чи не стане тоді знову живою вже замордовані совість? Отже, християнське життя полягає в наступному: ніколи не дозволяти надії на Бога через Христа захитатися, навіть якщо людина в силу слабкості плоті не без гріха. Тим не менш, він перемагає, бо не кориться гріха і щоразу знову піднімається у впевненості, що Той, Хто сказав Петру, що слід прощати сімдесят сім разів, прощає не менш разів, ніж Він вчив ».

Отже, Цвінглі розрізняє три сторони звільнення від закону: усувається пишність богослужіння і церковне пишність, визнаються недійсними папське вчення і постанови, які веліли зовнішні засоби порятунку (на зразок поста, індульгенцій і т.д.), віруючий і що покладається на Бога людина вільна від покарання за гріх, а ця свобода пр...


Назад | сторінка 82 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Дистанційні взаємодії в системі відносин людина-людина
  • Реферат на тему: Синдром емоціонального вигорання у професії &Людина-людина&
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Як враховувати рух грошей, якщо компанія розраховується через електронний г ...