Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





ті; Він наставить мене правильно ». Істину дізнаються тільки ті, хто буде покладатися на слово Христове. Святе Письмо у Цвінглі - вище керівництво. Жертва Христа на хресті забороняє інші засоби і шляхи відпущення гріхів.


1.4 Співвідношення «закону» і «гріха» у творах Ульріха Цвінглі


Для Цвінглі закон є не чим іншим, як вічної волею Бога. «Він говорить не про громадянські законах або відправленні богослужіння, адже, з погляду реформатора, вони стосуються тільки« зовнішнього »людини. До того ж «зовнішні» закони змінюються з часом відповідно до обставин, як це можна часто спостерігати в цивільному праві. Але божественні закони, що відносяться до «внутрішніх людям», вічні. А саме, ніхто не скасує закону: «Возлюби ближнього твого, як самого себе». Крадіжка, клятвопорушення, вбивство і т.д. завжди будуть вважатися гріхами ».

Отже, Цвінглі укладає, що закон стався від Бога. Отже, закон - не що інше, як вчення про волю Бога, яке дає нам знати, чого бажає Бог і чого не бажає, що вимагає і що забороняє. Але те, що воля Бога залишається вічною, що Бог ніколи нічого не змінює в законі, що стосується «внутрішнього» людини, це випливає зі слів самого Законодавця. «Христос каже:« Отже, в усьому, як хочете, щоб з вами чинили люди, так чиніть і ви з ними; Бо в цьому Закон і пророки ». Але якщо ми повинні здійснювати всі наші дії за цим правилом, то воно має бути вічним. За допомогою закону <# «justify"> Цвінглі посилено займався сутністю гріха, який здається йому неісцелімой раною завдяки видимої природі. Він вживає слово «гріх» аж ніяк не в сенсі нешкідливого недуги. Гріх - це корінний недуга, неминуче веде до смерті рана, початкова зіпсованість, смертельна хвороба. Цвінглі показує всю глибину гріховності й відчуженості, від яких може звільнити тільки Христос.

Католицьке духовенство, особливо Папа - наступник апостола Петра на престолі Римського єпископа - вважається успадковуються так звану «влада ключів», тобто особливе право відпускати гріхи на основі новозавітної заповіді: «Ти Петро, ??і на скелі оцій побудую Я Церкву мою, і ворота адові не переможуть її. І дам тобі ключі Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те буде зв'язане на небі, а що на землі ти, то буде дозволено на небесах ».

Але оскільки Христос звільнив людську природу від гріха, сакраментальне відпущення гріхів не має сенсу. Сила наказувати покаяння і знімати обіти втілюється в возвещении смерті Христа і, отже, у проповіді. Таким чином, Цвінглі виступив проти традиційної католицької доктрини «влади ключів» і, особливо, проти збереження Лютером обряду таємницею сповіді

Але як звільнитися від закону? «Ми звільнилися від закону не в тому сенсі, що те, чого вимагає закон, нам не потрібно робити, адже закон є незмінна воля Бога. Ми звільнилися в наступному сенсі: хто любить, все робить добровільно, навіть найважче. Тому й стримав Бог вогонь в нашому серці, щоб замість любові до самих себе запалити любов до Нього. І Він бажає, щоб цей вогонь горів. Якщо любов горить в нас, то ми нічого не робимо з примусу, але все - добровільно і з радістю. Бо «любов виконання Закону».

«Раніше закон виконувався неохоче і лицемірно, бо любов не горіла. Отже, один спосіб позбавлення від закону полягає в тому, щоб ми робили по любові те, про богоугодну чого ми знаємо. Бо це завгодно Богу ».

...


Назад | сторінка 81 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Кутове прискорення Закон Авогадро. Закон збереження енергії
  • Реферат на тему: Розуміння Бога у жіттєвіх Переконаний та творах Шевченка Тараса Григоровича
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Закон еквіфінальних: хороший вибір є завжди
  • Реферат на тему: Триєдність Бога