Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





стійно переслідували поза і навіть всередині Церкви. Але ніхто з них, терплячи страждання, не відмовився від Божественної Правди, усвідомлюючи, що вище неї немає нічого.

У історії завжди так відбувалося: як тільки хто-небудь говорив щось нове про богів, його обов'язково переслідували або навіть знищували. Так, проти наївного політеїзму греків виступали Ксенофан, Анаксагор і Сократ. Натомість вони пропонували або пантеїзм (двоє перших), або наближення до монотеїзму (Сократ). І всіх їх, як ми знаємо, чекала незавидна доля: Ксенофан 67 років мандрував по всій Елладі, не знаходячи ніде ні розуміння, ні співчуття, Анаксагору замінили страту висилкою лише завдяки втручанню могутнього Перікла, доля Сократа всім відома ...

Так і Христос, запропонувавши свої дев'ять заповідей блаженства, буквально підірвав уявлення іудеїв про характер Бога. Раніше все було просто: людина, прожив все життя у відповідності з десятьма старозавітними заповідями і, що найголовніше, гордий цим, був угодний в очах Господа, і його чекало порятунок. Тепер же Христос, оголосивши себе Сином Божим, говорить про інше: Бог любить і прощає абсолютно всіх! Потрібно тільки прийняти через віру в Ісуса Христа Його любов і прощення. Це не сподобалося книжникам і фарисеям, ревно ставився до свого "бездоганно праведному" способу життя. Чи не дивно тому їх ставлення до Христа.

Порятунок за віру і за справи як онтологічні принципи

Що ж необхідно в згоді з християнством для того, щоб "увійти в Царство Небесне ", знайти вічне життя, безсмертя? Частина відповіді ми вже знайшли в Євангелії від Івана: "Хто вірує в Нього, не судиться". Отже, перш за все - Віра. Саме завдяки вірі в те, що Христос змив своєю кров'ю гріхи всього людства, завдяки вірі в Христа як Спасителя людина знаходить вічне життя, бо тим самим йому прощаються всі його гріхи: гріхи вам прощаються ради Ймення Його, 17 - говорить святий апостол і євангеліст Іоанн Богослов. p> Крім Іоанна про спасіння через віру каже найплодовитіший з апостолів, колишній гонитель християн - Павло (близько 1-65 рр..). Він стверджує, що не справами закону, а лише тільки вірою в Спасителя може врятуватися людина: ... справами закону не виправдовується перед Ним ніяка плоть ... ми визнаємо, що людина виправдується вірою, без діл закона.18

У "Посланні до галатів" Павло говорить про те, що іудеям за природою властиво почитати закон, але пізнавши вчення Христа, вони відкрили для себе, що людина рятується не так справами, скільки вірою: Ми юдеї, а не грішники з поган. Проте ж, довідавшись, що людина виправдана ділами закону, а тільки вірою в Христа Ісуса, і ми увірували в Христа Ісуса, щоб виправдатися вірою в Христа, а не ділами закону, бо ділами закону не виправдовується ніяка плоть ... Чи не відкидаю Божої благодаті. А якщо законом виправдання, то Христос марно умер.19

Дійсно, якби для порятунку досить було б лише тільки дотримання закону, то тоді втрачається весь сенс розп'...


Назад | сторінка 9 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Виправдання тільки вірою
  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Спокутне значення страждань Господа Ісуса Христа по Четвероевангелию
  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю