Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





;яття Христа: адже він помер з певною метою - саме для того, щоб "... всякий віруючий в Нього не загинув, але мав життя вічне ".

Порятунок через дотримання закону передбачає в якості підстави власні сили людини. Спасіння через віру означає не що інше, як онтологічне з'єднання людини з Богом в акті віри і, внаслідок цього, отримання благодатній Божественної енергії вічного життя. Тому, визначаючи тут віри не як гносеологічну категорію, тобто феномен людського розуму, а як онтологічну категорію, тобто реальний зв'язок і з'єднання Творця і творіння, ми наближаємося до усвідомлення можливості порятунку через віру.

Втім, твердження Павла, що "людина виправдовується тільки вірою в Христа Ісуса ", здається занадто категоричним.

Так і сам він слідом доповнює, що говорячи про спасіння через віру, він не заперечує виконання закону, а навпаки, стверджує його: Отже ми знищуємо закон вірою? Зовсім ні, але закон утверждаем.20

У іншому місці "Послання до Римлян" Павло прямо виступає апологетом дотримання закону: ... НЕ слухачі Закону справедливі перед Богом, але виконавці Закону виправдані будут.21

У "Першому Посланні до Коринтян" апостол Павло також підкреслює, що необхідною умовою порятунку є праведність, тобто виконання заповідей: ... неправедні царства Божого не успадкують ... Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники (онаністи), ні мужоложники (гомосексуалісти), ні злодії, ні користолюбці, ні п'яниці, ні злоріки, ні хижаки - Царства Божого НЕ успадковують ... 22

Що ж робити всім перерахованим категоріям людей? Чи остаточно закрито їм вхід на Небеса? Ні! Павло продовжує: ... І такими були дехто з вас, але обмилися, але освятились; але виправдалися іменем Ісуса Христа і Духом Бога Нашого ... 23

Апостол Іоанн у своєму "Першому посланні" проводить ту ж думку: незважаючи на те, що людині прощаються гріхи заради імені Ісуса, для досягнення спасіння необхідно дотримуватися всі заповіді: Хто каже, що пізнав Його, але заповідей Його не дотримується, той неправдомовець, і немає в ньому істини ... Хто каже, що перебуває в Ньому, той повинен поводитись так, як Він поступал.24

Отже, однієї віри недостатньо, бо, як сказав апостол Яків, опонент Павла в в опитуванні про порятунок, "віра без справ мертва" .25 Значить, важливі ще справи - виконання Закону Божого, даного Господом через Мойсея у вигляді Десяти Заповідей. Незважаючи на те, що Євангеліє є Новий Завіт, норми Старого Завіту тут не відміняються. Сам Ісус підтверджує це, продовжуючи Нагірну проповідь: Не думайте, що Я прийшов порушити закон або пророків; Чи не порушити прийшов Я, але виконати. Поправді ж кажу вам: Поки перейде небо і земля, жодна йота і жодна риска не перейде з закону, доки все буде. Отже, хто порушить одну із заповідей цих малих і навчить так людей, той меншим назветься у Царстві Небеснім а хто виконає і навчить, той великим назветься у Царстві Небесному Бо, кажу...


Назад | сторінка 10 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Проблеми добра і зла, закону, гріхопадіння і порятунку в середньовічній філ ...
  • Реферат на тему: Дія кримінального закону в часі. Зворотна дія кримінального закону
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Розвиток періодичного закону. Залежність властивості елементів від ядра йо ...