Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9

Реферат Поняття про царське священство в 1 Пет. 2:9





тву, але і кожен поставляється ієреєм власного свого тіла: не для того, щоб нерукоположенний присвоїв собі право начальства над підлеглими, але для того, щоб, підпорядкувавши своєї влади порок, приготував він тіло своє в храм або святилище непорочності В».

Не менш важливим свідченням є вказівка ​​на те, що це обране священство ставати новим народом Божим.

В«У цих рядках апостол відкрито дає вказівку на те, що це послання він написав для прийшли до віри з числа язичників, які, колись далекі від життя народу Божого, через благодать віри були об'єднані в народ Його і милість, на яку не могли сподіватися, отримали. Взяв же він їх у пророка Осії, який, передрікаючи звернення язичників, Він говорить: народ назву Моїм народом, і не помилували-помілованною49; і на тому місці, де сказано: Ви не Мій народ, там названі будуть синами Бога Живого (Рим 9:25-26) В».

Роблячи висновок можна сказати, що в Переданні Церкви досліджуване в даному творі місце Святого Письма розумілося в певному ключі. Основні пункти, які висловлюють квінтесенцію тлумачення можна перерахувати наступним чином:

1. Християни - це люди, вибрані з навколишнього світу. Їх функція в свідоцтві перед світом.

2. Християни святі. Тобто відокремлені від гріха.

Виходячи з цього, видно ще один висновок, що Християни - це новий народ Божий.


3. Богословська значимість вчення про царському священстві


Старозавітне священство було поставлено на служіння в храмі, як цілий рід. У Новому Завіті священство належить всій Церкві. Християни призиваються до служіння в ній кожен окремо, бо ніхто не може приступити до хрещення, не будучи покликаний самим Богом. В«Всі ми одним Духом хрестилися в одне тіло, іудеї або елліни, раби чи вільні, і всі ми напоєні Духом однимВ» (1 Кор. 12,13). Кожен член Церкви покликаний Богом, Ним поставлений, як член Церкви, через повідомлення дару Духа. Отже, кожен член Церкви покликаний до життя, до действованію, до діяння, до служіння в Церкві, тому що Дух є принцип життя та активності в Церкві [6]. «³н дав нам здатність бути служителями Нового Завіту, не букви, а Духа, бо буква вбиває, а Дух животворитьВ» (II Кор. 3,6). Кожен поставляється для служіння царственого священства, але служать, як священики Богові й Отцеві, всі разом, тому що тільки в Церкві є священство. Старозавітне священство стало загальним служінням, Левитське - лаіческім, т. к. Церква є народ Божий. С. не утворює ніякої привілейованої касти. Воно не зазіхає ні на унікальне С. Христа, ні на С. вірних. Служачи того й іншого, воно являє собою один з видів посередництва, необхідного при служінні народові Божому. p align="justify"> Якщо є священство царське, тобто і храм, і назад, якщо є храм, то має бути і священ...


Назад | сторінка 9 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Розвиток команди пасторського служіння у помісній церкві
  • Реферат на тему: Служіння Духа Святого в житті віруючого
  • Реферат на тему: Вознесінням даровані служіння: дари благодаті, п'ятигранними служіння, ...
  • Реферат на тему: Спори філософів. Іудеї і християни
  • Реферат на тему: Фітотерапія на кожен день