Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





и про них у по можливості виграшних словах; при цьому ми були повні бруду, як прикрашені могили ».

«Євхаристією» називали причастя говорять по-грецьки християни перших століть, які, як вважає Цвінглі, були побожними і вченіші латинян - тобто говорять по-латині християн античності і середньовіччя. Без сумніву, вони називали його так тому, що за допомогою віри і силою слів Христа і апостола Павла їм стало ясно: Христос бажав, щоб цим причастям, по-перше, радісно святкували пам'ять про Нього і щоб, по-друге, Йому приносили подяку за благодіяння, милостиво надану Їм нам. За Цвінглі, євхаристія означає виявлення подяки. «Участю в цьому відкритому вираженні подяки ми повинні свідчити всієї церкви, що належимо до числа віруючих у Христа, який залишив себе заради нас; випадання з цього числа, ухилення або відчуження від нього, - падінням Чи або брудній життям - верх зневіри. Тому причастя Павло називаєте і «об'єднанням» або «прилученням». Звідси і відлучення від церкви, коли кому-небудь відмовляється у вході в це суспільство віруючих внаслідок його ганебного способу життя. Отже, тепер ми розуміємо із самої назви, що є євхаристія, тобто причастя. Воно є вираження подяки і загальне виявлення радості тих, хто сповіщає смерть Христа, тобто оголошує, визнає і одностайно вихваляє її ».

«Коли Христос побачив, що ті, хто приходив до Нього, були вірні животу і приходили до Нього з цієї причини, Він, за звичкою, користувався наданим сприятливим випадком для їх настанови. До людей, яких Він наситив незадовго до цього, Він звернувся наступним чином: «Ви прийшли до Мене, щоб насититися їжею. Але Я прийшов у цей світ не за тим, щоб зайняти посаду роздає земну їжу, але для того, щоб живити душі. Заради їжі для черева б'єтеся ви в поті чола вашого, щоб волочитися за Мною. Ви, нероби, здобувайте їжу, жодним чином не псують, бо їжа, шукати вами досі, псується з чревом; але їжа, яку дам вам Я, духовна, і тому вона не може загинути, але залишається у вічності. Бо Бог, Мій Батько, запевнив, тобто затвердив Мене, щоб Я був безсумнівним порятунком і запорукою життя ».

Оскільки євреї не розуміли, чого хотів Христос, коли Він їм наказав добувати їжу - тобто: прагнути до неї, - яка не псувалася б, вони запитали: «Що ми повинні зробити, щоб робити діла Божий ? »- Вони вважали, що Христос говорить про якесь зовнішньому справі, якого Він вимагає від них.-Ісус відповів і говорив їм «Ось діло Боже, щоб у Того ви вірували, Кого Він послав». Таким чином, Цвінглі говорить про те, що справа, яку Бог вимагав від людей - вірувати в Сина Бога, тобто в Нього. Крім того, їжа полягає не в чому іншому, як у віруванні в Христа. Отже, їжа, про яку говорить Христос, є віра. «Судячи з цього, у нас тут є перший ознака, що дозволяє нам усвідомити, наскільки помиляються ті, хто уявляє, що Христос говорив про сакраментальною їжі».

Цвінглі вчить, що Христос вимагає прагнути до їжі, яка не псується, а це не що інше, як творити справу Бога; але справа Бога полягає в тому, щоб вірити Синові, посланому Отцем. Отже, їжа, яку Він велить шукати, є довіра до Сина, вірити слову Євангелія. Ця їжа вгамовує голод душі. «Отже, лише віра в Христа насичує і напуває душу, так що більше їй нічого не потрібно».

Таким чином, Цвінглі розуміє під «хлібом» і «куштуванням» ні що інше, як «Євангеліє» і «віру» - «той, хто вірує в жертву Христа, принесену для нас, і ...


Назад | сторінка 92 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Новокаїнові блокади регіонального дії, тобто безпосередньо діють на патолог ...
  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Воскресіння Ісуса Христа