Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





покладається на Нього, має вічне життя - і Він зовсім не говорить про сакраментальною їжі ». Цвінглі спирається на слова Христа: «Хліб же, про який Я говорю так багато й який Я дам вам, є Моя плоть, яку Я віддам за життя світу».

І знову Христос говорить тут не про сакраментальною їжі: Він порятунок для нас тільки остільки, оскільки Він був принесений в жертву за нас; але Він міг приносити в жертву тільки по плоті і бути нашим порятунком тільки по божественну природу. «Отже, Христос - їжа душі в цьому сенсі: якщо душа бачить, що Бог не пощадив Свого Єдинородного Сина, але видав Його ганебної смерті, щоб повернути нам життя, то вона буде впевнена в милості Бога». Незліченна безліч людей укушає і п'є сакраментальні плоть і кров Христа і все-таки не перебувають в Бозі, і Бог не в них, але хто вірує, що врятований завдяки самовідданості Христа і омитий завдяки пролитию Його крові, той, без сумніву, перебуває в Бозі .

Цвінглі звинувачує своїх опонентів: «Однак наші теологи поводяться так, ніби хочуть сказати:« Найдорожчий Ісус, в цьому поясненні зовсім немає необхідності; ми вже правильно розуміємо Твою точку зору. Бо ми осягаємо, що Ти говориш про зримою плоті, яку можна помацати руками: цю плоть ми повинні смакувати, якщо хочемо врятуватися. Ти, Той, Хто знає серця і думки людей, був надмірно передбачливий, кажучи, що плоть не допомагає нітрохи, бо ми, ті, хто в своєму царстві сильніше Тебе, легко доб'ємося того, щоб кожен незаперечно визнав, що він куштує Твою плоть і що при вкушении він чуттєво відчуває насолоджуючись?? Ня від смаку м'яса і крові. Ми остігнем того, щоб кожен визнав перед усім народом, що він розуміє, вірить і відчуває те, що він ніколи не розумів, у що ніколи не вірив і що ніколи не відчував ».

Таким чином, Цвінглі заперечує, що плоть і кров Христа дійсно чуттєво присутні по освяченні, тобто фізично і істотно, і не тільки є таїнством, але і справді беруться руками священиків, і переломлюються, і пережовується зубами віруючих.

«Отже, це має бути мідної стіною:« Плоть ж не помагає нічого ». Тепер йди і збери всі знаряддя, метальні механізми, тарани, навіси і всякі снаряди. Ти не хильнеш її, і навіть не поколеблешь. Отже, про плоті і крові цього таїнства ти повинен думати не так, як декретованих донині теологи, чий погляд суперечить всякому почуттю, думки, розуміння, і навіть самій вірі ».

Отже, релігія, яка вчила нас, що вживання цього символічного хліба спокутує гріхи, є помилковою, так як єдино Христос спокутує гріхи своєю смертю. «Релігія, яка вчила нас, що цей хліб-справу і жертва, скупавшись наші гріхи щоденним приношенням під час богослужіння, є помилковою».

Так чим же відрізняється хліб причастя від будь-якого іншого хліба? Якщо це не тіло Христове, так що ж це? У відповідь на це питання Цвінглі подає таке порівняння. Візьміть кільце королеви, пропонує він, і розгляньте його в двох різних аспектах. У першому аспекті кільце лише присутня. Воно може лежати на столі і не викликати жодних асоціацій. Тепер уявіть, що це кільце набуло нового значення. Воно одягнене на палець королеви королем. Тепер воно викликає асоціації, засновані на його зв'язки з королем - наприклад, його владою, силою або величчю. Тепер його ціна значно вища, ніж ціна золота, з якого вона зроблена. Ці асоціації виникають із зміни контексту, саме ж кільце залишається абсолю...


Назад | сторінка 93 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Особистість, життя і вчення Ісуса Христа
  • Реферат на тему: Позакласний захід по темі: "Не можна сказати, що ти необхідна для житт ...
  • Реферат на тему: Гемостаз і його компоненти. Антигенні системи крові
  • Реферат на тему: "Життя" в ігровому сенсі цього слова
  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь