Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





собі, стає можливою лише внаслідок того, що сталося обрання; отже, анабаптисти, вимагаючи віри як передумови до членства Церкви, тим самим спотворювали встановлений Богом порядок Завіту, де обрання передує залученню до віри в Бога.


.7 Проблема причастя в реформаторських творах Ульріха Цвінглі


«Християнин відзначає історичну подію, що породило Християнську Церкву (смерть Ісуса Христа) як знак своєї відданості цієї Церкви. Таким чином, євхаристія є спогадом про історичну подію, що призвів до виникнення Християнської Церкви, і публічною демонстрацією відданості віруючого цієї Церкви та її членам ». Таке розуміння природи євхаристії підтверджувалося Цвінглі посиланням на Євангеліє «... це є Тіло Моє». Ці слова були вимовлені Христом під час Таємної Вечері напередодні Його смерті і вказували на те, як Він хотів, щоб Його згадували в Його Церкви. Христос як би сказав: «Я довіряю вам символ Мого непротивлення та свідоцтва, щоб пробуджувати в вас спомин про Мене і Моєї доброті до вас. Коли ви будете бачити цей хліб і цю чашу, що піднімається під час пам'ятної трапези, ви згадаєте про Мене, принесеному за вас в жертву, як якщо б ви бачили Мене перед собою, як зараз, сидить за трапезою разом з вами ». Для Цвінглі смерть Христа є центральною подією для самосвідомості та самопізнання Християнської Церкви.

За вченням Цвінглі хліб і вино слугують лише символами тіла і Крові Христа, їх куштують тільки духовно, подумки, очима віри. Євхаристія не передбачає ні повторення жертви Христа, ні Його присутності при згадці. Євхаристія є спогадом про страждання Христа, а не жертвою. «Цвінглі наполягав на тому, що слова« це є Тіло Моє »не слід приймати дослівно, що, таким чином, виключало думка про реальний присутності Христа при євхаристії. Як людина, що відправляється в довгу подорож, залишає своїй дружині на пам'ять перстень, щоб та пам'ятала його до повернення, так Христос залишає своєї Церкви знак, щоб вона пам'ятала Його до дня Його другого славного пришестя ».

Цвінглі вважає, що якби збереглося справжнє, відповідне введеному Христом святкування причащання, то «в народ Божий, Церква не могло б прокрастися настільки огидне блюзнірство» - а саме служіння мощам: «Замість того щоб стати самим святими, ми всі думали швидше про те, щоб або чіпати священні речі, або мати їх біля себе, в усякому разі, ми ревно старалися своїми силами зробити святими речі, які, мабуть, зовсім не були такими. Якби люди знали, яких грошей коштувало досягнення поклоніння праху побожної людини! Наслідком було те, що ми поклонялися, обіймали і цілували дерево, камінь, землю, пил, взуття, одяг, кільця, шоломи, мечі, кушаки, кістки, зуби, волосся, молоко, хліб, тарілки, столи, вино, ножі, гуртки і все те, що чіпали колись побожні люди. І - що було піком безглуздості ми вважали себе прямо-таки блаженними, якщо могли хоча б тільки дивитися на подібні речі. Ми заколисували себе надією, що гріхи усуваються з їх допомогою, що доля прихильна до нас і що весь світ належить нам. Але справжнє благочестя - яке не що інше, як невинність, збережена людиною з любові до Бога і богобоязливості - ми відкинули, що призвело до того, що загальна, тобто людська, справедливість навіть у язичників не розміщено в такій занепаді, як у християн. Ми вважали, що робимо щось велике, коли піднесено думали про дуже святих предметах - яким надавали святість ми самі!- І коли говорил...


Назад | сторінка 91 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Характер і цілі приходу Ісуса Христа на землю
  • Реферат на тему: Вчення про церкву у святих отців і вчителів церкви
  • Реферат на тему: Формування християнської церкви
  • Реферат на тему: Вчення Християнської Церкви про свободу
  • Реферат на тему: Розкол християнської церкви в 1054 році