Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





я підтвердження своєї любові до неї. «Господь наш Ісус Христос, Який багато разів обіцяв простити гріхи Свого народу і зміцнити їх душі за допомогою Останньою Трапези, додав до цього обіцянці заставу, що повинна служити нагадуванням, якщо з боку людей виникнуть будь-які сумніви. Багато в чому це схоже з нареченим, який, бажаючи запевнити наречену у своїй любові (якщо вона в цьому сумнівається), дає їй кільце, оголошуючи: «Візьми це, я віддаю себе тобі». Вона ж, приймаючи це кільце, вірить, що він належить їй, відвертає своє серце від усіх інших коханих і, бажаючи догодити своєму чоловікові, приліплюється до нього одного ».

«Цвінглі вживає образ кільця як застави любові неодноразово, і видається цілком імовірним, що саме Хоен вклав цей потужний образ в його свідомість». Друга ідея, висунута Хоеном, полягала в спогаді про Христа в Його відсутності. Звертаючи увагу на те, що за словами Христа «... це є Тіло Моє» безпосередньо слід «... Це чиніть на спомин», Хоен стверджує, що друга фраза ясно вказує на спогад про людину, який відсутній (принаймні, фізично).

«У той час як Лютер зовсім не виявляв ентузіазму по відношенню до цих ідей, реакція Цвінглі була набагато позитивніше. До листопада - грудня того ж року він став всіляко проповідувати ідею Хоена. Влітку 1525 в дискусію включився відомий своєю вченістю Еколампадій ». У виданій ним книзі він стверджував, що письменники патристичну періоду нічого не знали ні про пресуществленіє, ні про погляди Лютера на реальну присутність, але були схильні дотримуватися погляду, який все більше асоціювався з ідеями Цвінглі.

Цвінглі стверджував, що в Писанні вжито безліч мовних зворотів. Так, слово «є» в одному місці може означати «абсолютно ідентично с», в іншому - «представляє» або «позначає». «По всі Біблії ми знаходимо звороти мови, які по-грецьки називаються тропами, тобто ніж - то метафоричним, яке слід розуміти в іншому сенсі. Наприклад, у п'ятнадцятій главі від Євангелія від Іоанна Христос каже: «Я правдива виноградна лоза». Це означає, що Христос схожий на виноградну лозу по відношенню до нас, які підтримуються і ростуть в Ньому, як гілки ростуть на лозі ... Аналогічним чином в першому розділі того ж Євангелія читаємо: «Ось Агнець Божий, що на Себе гріхи світу ». Перша частина цієї пропозиції є тропом, тому що Христос не є Агнцем в буквальному сенсі цього слова ».

Цвінглі дуже ретельно досліджує текст за текстом і приходить до висновку про те, що в Писанні є незліченні приклади, коли слово «є» слід розуміти як «позначає». Реформатора цікавлять взаємини між знаком і предметом, який він позначає. Він використовує це розмежування для твердження, що хліб не може бути Тілом Христовим (про це багато говорилося вище).

Ще один аргумент, використаний Цвінглі проти поглядів Лютера про реальний присутності, стосується місцезнаходження Христа. Для Лютера Христос присутній в Євхаристії. Всі, хто отримують під час служби хліб і вино, отримують Христа. Цвінглі, однак, вказує, що як Писання, так і Символ Віри стверджують, що Христос «Божій правиці Отця». Христос не присутній на євхаристії, Він не може перебувати у двох місцях одночасно. Оскільки Христос після Свого Вознесіння знаходиться на небесах, він не може бути присутнім в елементах причастя. Лютер стверджує, що фраза «правиці Бога» є насправді метафоричним виразом, який не слід розуміти буквально. Насправ...


Назад | сторінка 95 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Хліб, який ми їмо
  • Реферат на тему: Розробка програми, що реалізує алгоритм, який використовує z-буфер
  • Реферат на тему: Побудова кластеру, Який Складається з двох комп'ютерів, об'єднаних ...
  • Реферат на тему: Штучний інтелект: чи може машина бути розумною?