Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Молитва як особливий контакт з Богом

Реферат Молитва як особливий контакт з Богом





Молитва, як особливий контакт з Богом

В 

План


Введення

Поняття молитви

Значення молитви

Види молитви

Розумова молитва і релігійне роздум

Література

Введення


Кожен знає, що молитва є необхідною властивістю релігії, є джерелом радості для того, хто по-справжньому і щиро молиться, є відкриттям християнської віри.

Тому ми запитуємо, що це означає - молитва, як треба молитися, які є роди і види істинної християнської молитви, щоб вона дійсно стала для нас, дорогий до Бога, щастя і радості. Молитва була і залишається для нас таємницею. Інакше не може бути, так як вона йде від Бога, який є таємницею. А нинішній людина відкидає і нічого не хоче знати про таємниці, намагаючись їх розшифрувати. Вона не визнає також тієї таємниці, якої є в спілкуванні з Богом. Молитва для людей не має сенсу, так як Бог мовчить, Він є далеким від людини і від цього світу. Люди звикли брати свою долю у власні руки.

А священнослужителі та просто віруючі люди вважають інакше. На їх думку молитви доповнюють один одного своїми змістами. Кожен повинен мати у своєму житті стільки молитов, щоб 1) ретельно платити данину подяки, яку кожна людина повинна віддавати Господу Богу в формі актуальною любові, щоб 2) у власній душі зберігати готовність виконати волю Божу і найголовніше любов до Бога. І це згідно тій істині, що хто не йде вперед, той відступає, що мало тільки зберігати любов через утримання від гріхів, але треба у ній зростати і розвиватися так, щоб поширювати добро навколо себе.

Найпершим причиною, з якої витікає молитва, є людська біда. У цьому розумінні молитва не є висновком нашого розумового осмислення, а виривається з надр нашого буття, як крик.

Суттю справжньої молитви є саме пізнання і визнання нашої біди, дійсного стану нашого існування, яке повністю і залежить від Творця. Цей крик є стогоном людини, молитвою, яка шукає порятунку. Поки наша молитва не виходитиме з таких глибин нашого існування, де відкривається наша нікчемність, поки ми не зрозуміємо безмежне милосердя Бога, немає нічого дивного, що наша молитва буде залишатися поверхневою і малоуспішною, без великої користі для нас.

Людина, життя якого стає істинною молитвою, не тільки змінює себе, він випромінює чудове і прекрасне світло, який перетворює все навколишнє середовище.

Дана робота піднімає тему "молитви, як особливого контакту з Богом ". А також глибоко розкриває суть і значення молитви. Детально описує про те, яку роль зіграє молитва у житті християнина, а також йдеться про її вплив на різні стани людей. Головна проблема цієї роботи - детально розкрити роди і види молитви які існують в контакті з Бог. p> Поняття молитви


Молитва - це акт любові, в якій любов Бог проявляється найбільше, бо всі здатності людської душі через молитву свідомо й актуально звертаються до Бога і з'єднуються з Ним....


сторінка 1 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Молитва як сходження людини в Божественне Буття по архімандриту Софронію (С ...
  • Реферат на тему: Знаменний розспів - звуковоплощенная молитва
  • Реферат на тему: &Fratres& Арво Пярта - молитва в музиці
  • Реферат на тему: Молитва в ліриці А. Блоку («Дівчина співала в церковному хорі ...»)
  • Реферат на тему: Молитва і «духовна складова» образу коханої в ліриці А С. Пушкіна