Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Молитва як особливий контакт з Богом

Реферат Молитва як особливий контакт з Богом





Св. Іван Злотоуста твердить, що "молитва - це певний якір для тих, кому загрожує небезпека; це скарб, який здатне збагатити і вилікувати фізично. Св. Августин каже: "Як тіло не може жити без їжі, так без молитви душа не здатна зберегти власної життя ". Молитва - це зброя, щоб захиститися від ворогів. Св. Тома твердить, що Адам впав тому, що не молився, як упав в спокусу: "Він згрішив, бо не звернувся до Бог за допомогою "молитва виліковує засліплених, зміцнює слабких і грішників перетворює на святих. Для того, щоб християнська любов дійсно стала підставою нашого життя, треба спочатку намагатися хотіти її отримати, а з часом її оживляти і посилювати. Хотіти - є молитвою прохання, а просити - це найпростіше прояв "нашої" волі: "Ісус я хочу тебе любити "," Ісус я люблю тебе "," Ісус все, що я здійснюю, думаю і відчуваю, роблю виключно для Тебе, з Тобою, через Тебе, так, як Ти хочеш ". Наступним виявом нашої конкретної молитви - це почуття доброти до всіх: у всіх людях бачити Христа і з усіма поводитися, як з Ісусом Христом.

Молитва - це хотіти вірити. Вона осягає віру, стає проявом віри, посилює віру. Молитва доходить до Бога. Молитва з'єднує людину з Богом. Молитва стає довірою до Бога. Як би ми не визначали молитву, називаючи її підйомом до Бога, діалогом з Богом і які види вона не приймала б, вона завжди є зв'язком із Богом. Зустріч і Бог, не може існувати без віри в Бога. Тому молитва є дією віри, наповненням довіри. Коли молимося правдиво, тоді вже існує довіра до тому, кому проситься і до кого молиться. Чим більше і чим ревніше молиться людина, тим більшою і тим сильніше стає любов до Бога. Саме ця любов є безперервним пошуком зв'язку з Богом. Хто істинно та ретельно молиться, той не впаде посеред тривог, а вийде з них переможцем. Саме в молитві ми доводимо що Христос нас береже від усіх злих сил. Поки наша молитва не буде виходити з таких глибин нашого існування, де відкривається наша нікчемність, поки ми не побачимо безмежне милосердя Боже, не дивно, що наша молитва залишиться поверхневою малоуспішною, без великої користі для нас. Тільки тоді, коли ми зосередимо наші думки в такому напрямі, ми зможемо звернутися до небесного Отця у молитві.

Св. Письмо підкреслює, що повинен молитися той, хто бажає спастися: Треба завжди молитися і не впадати у відчай! [Лк. 18,1 Моліться, щоб не впасти в спокусу [Мт. 16,41] . Просіть і отримаєте! [Мт. 7,7] Оскільки молитва - це наше спілкування з Богом, і оскільки Бог хоче сказати нам важливіші речі, ніж ми йому, то першим умовою молитви є навчитись слухати. Молитва - це п'ятий засіб, щоб отримати Божу любов. Найкращі собою ми вбогі, але молитва має силу здійснювати нас багатими, бо Господь обіцяв вислухати кожного, хто молиться. Ось його слова: "Просіть, і буде вам дано!" [Мт. 7,7.]

Життя Святих складалася з роздумів і молитви. Молитва об'єднала всі необхідні засоби, які до...


Назад | сторінка 2 з 6 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Знаменний розспів - звуковоплощенная молитва
  • Реферат на тему: &Fratres& Арво Пярта - молитва в музиці
  • Реферат на тему: Молитва в ліриці А. Блоку («Дівчина співала в церковному хорі ...»)
  • Реферат на тему: Молитва і «духовна складова» образу коханої в ліриці А С. Пушкіна
  • Реферат на тему: Молитва як сходження людини в Божественне Буття по архімандриту Софронію (С ...