Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





: пасіть стадо Боже, що у вас, наглядайте не з примусу, але добровільно по-Божому не для брудної наживи, а ревно, не пануйте над спадком Божим, але будьте для стада за взір ». Ці слова Петра забороняють священикам і так званим духовним особам всяке панування. «Пащі стадо»; пащі - єдина служба священика. Священики повинні нести свою службу не з примусу, але з полюванням, нікого не пригнічуючи, але керуючи по батьківськи так, щоб усі люди корилися їм добровільно. Вони повинні не звертати увагу на матеріальну вигоду, але звіщати вчення Бога з любові до Бога і людей. «Над групами, тобто церквами та громадами, довіряючи їм, вони не повинні панувати як жорстокі володарі, але повинні знати, що вони суть не що інше, як приклад, на який вони повинні орієнтувати тих, хто довірився їм ». Таким чином, клір взагалі не повинен панувати, навіть на тій службі, яку Бог довірив священикам. Швидше, вони повинні бути великі в скромності і в християнських вчинках, щоб бути прикладом того, як слід жити. Вони повинні стати великими в смиренні та самозреченні, щоб служити віруючим.

З Писання Цвінглі обгрунтовує наступне: не можна допустити, щоб духовні особи мали якусь владну силу, яка суперечить світської влади або ж існує відокремлено від світського правління, так як це породжує розбрат. Однак якщо вони неодмінно хочуть мати і світську владу, вони повинні відмовитися від апостольського і священицького служіння Богу.

«Світська влада володіє дієвістю та обгрунтуванням згідно з вченням і діяльності Христа». Письмо якраз схвалює світську владу і велить підкорятися їй. «А тому, влада не повинна побоюватися того, що вчення Христа може завдати їй шкоди. Скоріше, вона побачить і дізнається, що її панування і правління ніколи не будуть захищені краще, ніколи не будуть користуватися таким спокоєм і миром, більше того, ніколи не будуть прибутковіше, ніж за посередництвом Слова Божого, проповедуемого послідовно і безперервно. Виняток становлять тирани; бо вони не можуть переносити порядність і богобоязливість народу, а найлютіших і безсоромних вважають кращими ».

Цвінглі говорить про необхідність коритися владі. Коли євреї запитали Христа, чи слід платити кесарю податок, Він відповів їм: «Віддавайте кесареве кесарю, а Боже Богові». Ці слова Христа потрібно розуміти таким чином: «якщо ми зобов'язані коритися владі, то ми повинні коритися їй; якщо ми зобов'язані платити їй податки і оброк, то ми повинні платити їх; а рівним чином мита і тарифи на захист територіального суверенітету. Виходячи з цих біблійних слів ніхто не може примушувати всіх без винятку підкорятися кесарю. Бо Христос не говорив, що кесарю повинен коритися весь світ. Швидше, Він велить людям, які в той час перебували під владою кесаря, залишатися під його початком і давати йому те, що прочитується ».

Справа в тому, що, по Цвінглі, Христос точно знав, що жодне людське покоління ніколи не бувало хорошим цілком, без винятку, завжди знаходилися такі, хто жив настільки неправедно, що цього не можна було терпіти; от їх і слід виганяти найсуворішими способами мечем, вогнем і т.д. За цим стежать правителі та установи влади. «Тому тут Христос турбується не про те, як слід виявляти покірність кесарю. Він знає, що державній владі потрібно застосовувати покарання, а в той час на єврейській землі влада була в руках кесаря. Тому Він наказує давати строгому лікаря те, що йому належить, бо ...


Назад | сторінка 115 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Як проводити бесіду з батьками дітей, які повинні проходити психотерапію
  • Реферат на тему: Мутації і нові гени. Чи можна стверджувати, що вони служать матеріалом Мак ...
  • Реферат на тему: Перші великі приватні підприємці: які вони?
  • Реферат на тему: Мережеві анекдотчікі: хто вони?
  • Реферат на тему: Монголи. Хто вони і звідки прийшли?