Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





не всі люди дають Богові те, що вони Йому зобов'язані давати. Але якби всі люди давали Богу те, що зобов'язані, не потрібно було б ні правителів, ні начальників, у всякому разі, тоді ми ні за що не були б вигнані з раю. Адже саме оскільки ми не даємо Богові те, що зобов'язані давати, і потрібні начальники, що дотримують справедливість, а їх, у свою чергу, слід забезпечувати за це і належними їм коштами прожитку ».

Христос визнав світську владу і своїми вчинками. Йосип і Марія були змушені записатися за наказом кесаря ??про перепис населення і йти в рахунок, коли Христос знаходився ще в чистому тілі Марії. Христос визнав світську владу і тим, що віддав подвійну драхму - монету, яку цезар стягував як податок. Незважаючи на те, що Він був царем і паном над усіма панами, Він все ж заплатив цезарю податок, щоб показати нам приклад того, як слід допомагати один одному переносити загальні тяготи. Це наставляння не бажають визнати духовні особи: вони не допомагають простому народу сплачувати податки і збори на громадські потреби і не вносять також ніякої свій внесок у загальне благополуччя; духовні особи просто говорять, що вони звільнені від громадських зборів. Це можна було б дозволити їм, якби вони звільнялися від зборів владою без заподіяння шкоди суспільству, не користується податкової свободою. «Але те, що, володіючи величезними багатствами, вони виманюють у бідних їх майно, притому, що і мирські начальники хочуть отримати від будинків всю суму податків і процентних зборів, несправедливо навіть для пекла. Далі, вимога для себе звільнення від податків, виговорених багато років тому татами, імператорами і царями на віки вічні, податків, які вони привласнюють собі, також є тиранією ». Таким чином, ніхто не звільняється від того, щоб нести спільне тягар влади з простими віруючими. Але якщо влада освобождає одного або іншого від зборів, це має відбуватися без шкоди для громади.

Усі без винятку християни повинні коритися світським начальникам. «Це положення відкриває нам основу влади. Павло говорить в Посланні до Римлян: «Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади не від Бога; існуючі ж влади від Бога встановлені. Тому той, хто противиться владі, противиться Божій постанові. А хто противиться, самі візьмуть осуд на себе ». По-перше, Павло говорить тут «всяка душа», тобто всякий жива людина. Таким чином, тато, єпископи, священики, монахи і монахині включені сюди. По-друге, він називає начальників, будь то правителі або органи влади, владою. По-третє, він говорить, що всяка влада від Бога.

Слід звідси, що і погана влада від Бога? Цвінглі позитивно відповідає на це питання. Поганий владою Бог карає нас за наші гріхи. Тепер закономірне запитання: «Чи слід звідси і непокору татові? Навіть якщо він злий, він сидить у нас на шиї з волі Бога, в покарання за наші гріхи? »Відповідь: я твердо переконаний в цьому. Але я бачу також, що Бог по своїй милості хоче вивести нас з цього положення, як Ізраїль з Єгипту. Ізраїльтяни також були рабами єгипетського царя, поки Бог велів жити їм під його пануванням. Але коли Він послав їм Мойсея, вони розірвали і скинули з себе єгипетські кайдани. Тепер ми позбавляємося від тата тими ж провидінням і турботою Бога, в силу яких перш підпорядковувалися йому ».

Для того, щоб ще грунтовніше довести, що всі люди зобов'язані коритися світській владі, Цвінглі посилається на Послання ...


Назад | сторінка 116 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Спецсимволи в HTMl для чого вони потрібні?
  • Реферат на тему: Мутації і нові гени. Чи можна стверджувати, що вони служать матеріалом Мак ...
  • Реферат на тему: Компетенції органів державної влади суб'єктів Російської Федерації і му ...
  • Реферат на тему: Мережеві анекдотчікі: хто вони?
  • Реферат на тему: Монголи. Хто вони і звідки прийшли?