Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





, що і робить людину людиною. Оскільки ж Бог є Творець, і людина відображає в собі також і це якість Всевишнього, то категорії любові та творчості нерозривно пов'язані між собою. Щоб стати творчою особистістю, треба вміти любити. p> Перш всього, ідея творчості, творчого початку, творіння іманентно властива християнської метафізиці і персоніфікується в Особистості Творця, який створив усе суще і його вінець - людини. Цей перший і фундаментальний момент християнства є принципово важливим, оскільки людина, створена за образом і подобою Божою, є в якійсь мірі носієм Божественного творчого початку.

З цього метафізичного тези випливає те, що людина, що має в якості своєї мети, свого ідеалу, зразка для наслідування Божественну Особистість Творця, прагнучи і притягуючись до Нього, культивує в собі творчий початок. Здатність до творчості, як і все інше в людині, згідно християнської антропології, є незаслуженим даром Божим. Якщо людина дозволяє проникнути в себе Богові, він впускає в себе і творчий початок.

Другий тезу християнської метафізики, що має важливе значення для наших цілей, є одне з визначень Божественної Сутності: "Бог є Любов". Причому за значенням це визначення стоїть навіть на першому місці, оскільки Бог вже був Любов'ю, коли ще не був Творцем буття. Більше того, Бог є Творець і є Трійця саме тому, що Він є Любов. Ця Божественна Любов, будучи "В-собі-і-для-себе-буттям" неминуче повинна була проявитися в Творінні і в Трійці, ставши буттям, орієнтованим на світ і людину. p> Цей висновок християнського богослов'я важливий в даному випадку в зв'язку з тим, що він встановлює живу органічний зв'язок категорій любові та творчості. Оскільки ж мова йде про любов як про породжує початку, первинному стосовно творчості, ми приходимо до висновку про пряму залежність творчих здібностей дитини від здатності любити.

Здатність ж любити дають дитині батьки-своєю любов'ю один до одного і до своєї дитини. Розглядаючи творчість як створення нового, раніше небувалого, ми бачимо, що створення, зачаття дитини є повноцінним творчим актом. Біблія вчить нас тому, що творчості обов'язково передує любов: створюючи людину, подібного Самому Собі, Господь Бог уже заздалегідь безмежно любив його. Цьому повинен слідувати і людина у своєму прагненні творити собі подібне.

Народження нової людини обов'язково має бути наслідком величезної любові подружжя один до одного і до майбутньої дитини; він обов'язково повинен бути бажаним. У цьому випадку майбутні батьки закладають благополучну базу для розвитку творчих задатків свого дитя.

Якщо ж дитина зароджується і з'являється в іншій ситуації, коли він не відчуває того, що його поява буде комусь потрібно, що про нього піклуються, зустрічі з ним чекають і його люблять, який попит можна буде пред'являти через 5 - 10 років до педагогам і вихователям, безсилим вже кардинальним чином змінити наявний стан. Одним словом, батьки своєю любов&...


Назад | сторінка 13 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Щоб тобі любили, спершу сам полюби, бо любов віклікається любов'ю
  • Реферат на тему: Віра, надія, любов як родові ознаки людини
  • Реферат на тему: Шизоидная особистість і любов
  • Реферат на тему: Людина, світ, культура у творчості Хорхе Луїса Борхеса
  • Реферат на тему: Основні феномени людського буття: любов, смерть, гра, влада