Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст

Реферат Християнське моральне вчення - витоки, зміст, ціннісний зміст





християнства, зрештою, залишилися єдиним нехристиянським народом серед християнського світу.

В даний час послідовники християнства є в усіх жилих частинах світу.

Християнство є типова релігія порятунку, що типологічно зближує її з такими релігійними системами, як буддизм: одинична людська душа для християнства дорожче, ніж весь природний космос.

Специфічність християнства полягає в тому, що іпостасі християнської Трійці - це не взаїмозаменімиє двійники або маски одиничної безособової стихії; ці іпостасі В«НесліянниВ», тобто безумовно зберігають особистісне самосостояніе, але саме в якості особистостей нероздільні і єдиносущні, тобто абсолютно прозорі і проникні один для одного в единящей любові.

Ситуація людини мислиться в християнській антропології вкрай суперечливою. Спочатку людина є носій В«образу і подобиВ» Бога, і остільки сам є як би Бог. Однак гріхопадіння зруйнувало богоподобие людини, звернувши його в свою протилежність. Сходження Бога до людини є одночасно вимога сходження людини до Бога. Однак він не захищений і від мук духу - від спокус, внутрішнього приниження, самозвинувачень.

Дії християнства в світі, його центральні ідеї пов'язані не з чернецтвом, але з громадою в цілому, з церквою. Вона мислиться не тільки як земна реалізація задуму Бога, але і як гносеологічний критерій пізнання Бога. Церква - це організація, в яку входять всі, хто прийняв хрещення, і на чолі якої стоїть формально побудована ієрархія.

Християнство, як тип соціальної ідеології та організації, наклало глибокий відбиток на суспільно-політичне, моральне, інтелектуальне і художньо розвиток європейської та світової культури. Християнство допускає активне ставлення людини до світу і громадським формам, що обумовлено такими його рисами, як універсальність проповіді, не пов'язаної з будь-якими політичними та етнічними рамками. Ідеологія християнства містила і гасло порятунку людського світу, створюючи тим грунт для ідей спрямованого етичного та соціального прогресу.


Список літератури


1. В.А. Кондрашов - В«Світові релігії: християнствоВ»

2. Дж.Р.Портер - В«Ісус історії. Христос віри В». p> 3. В«Філософська енциклопедія В». Москва, 1970р. <В 


Назад | сторінка 14 з 14





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Розуміння сутності Бога в книзі Арлі Хувера "Листи агностику на захист ...
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Поява християнства і перші століття його історії
  • Реферат на тему: Філософія символічного світу людини, людина в світі культури
  • Реферат на тему: Історія виникнення християнства і розвиток його догматики