Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнська картина людини

Реферат Християнська картина людини





дуй його; якщо жадає, напій його, бо, роблячи це, ти збереш йому на голову розпалене вугілля. Не будь переможений злом, але перемагай зло добром.38

Сам Господь Ісус Христос протягом всієї Своєї проповідницької діяльності багаторазово являє нам приклади переваги благодаті над законничество і фарисейством, всіляко застерігаючи своїх учнів "берегтися закваски (то є вчення) фарисейської та саддукейской39 ".40

Одного разу проходячи через поле, Ісус та його учні стали робити те, чого не слід було робити в суботу - зривати і є колосся. Фарисеї, побачивши це, засудили їх, пославшись на Закон. Христос викриває їх законничество, нагадавши їм слова з Закону "милості хочу, але не жертви" .41 Категорія "милості", споріднена любові, тут протиставляється поняттю "жертви", боргу, або законничества.

У Того ж дня він зцілює людини, що також не вітається книжниками: І запитали Ісуса, щоб звинуватити Його: Чи зцілювати в суботу? Він же сказав їм: хто з вас, маючи одну вівцю, якщо вона в суботу впаде в яму, не візьме її і не витягне? А скільки ж людина вівці! Отже можна в суботи робити добро.42

"Добро" тут виступає як прояв благодаті, любові до людини, яка, безсумнівно, вище дотримання конкретних правил, за якими втрачалося співчуття до людини. Викриваючи законничество фарисеїв, Христос постійно нагадує, що в законі важливо не ритуал, а благодать: Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину з м'яти ... 43 і залишили найважливіше в законі: суд, милість і віру 44

Отже, протягом усього Євангелія ми є свідками розгортання однієї великої антиномії, протистояння: Ісуса і фарисеїв, любові і законничества, благодаті і закону, віри і справ. У кінцевому підсумку саме цей конфлікт привів Христа на Голгофу. Після розп'яття Христа святий апостол Павло показує це протистояння ще в одній площині. Я вже згадував про те, що, виступаючи апологетом порятунку через віру, Павло не заперечував необхідності дотримання Закону. Визнаючи слідом за Христом священність і непорушність Закону, грань зазначеного конфлікту він проводить тепер всередині самого Закону.

Павло умовно розчленовує Закон на дві площини: букву і дух, ніж діалектично знімає протиріччя між законом і благодаттю. Буква закону - це те, що дотримувалися фарисеї; дух - те, що приніс Христос. Симпатії Павла тут вже цілком визначені: справжнім християнином він називає того, хто "внутрішньо такий ", тобто" по духу ".45 Під" Другому Посланні до Коринтян "він нагадує, що саме Христос "... дав нам здатність бути служителями Нового Завіту, не букви, а духу; бо буква вбиває, а дух животворить ".46

Далі служіння буквах закону, накресленим на двох кам'яних скрижалях (Десяти заповідям), він прямо називає смертоносним. У чому ж справа? У тому ж, чому обрушувався Ісус на фарисеїв, що служили "букві": у цьому випадку людський дух, людське серце залишається осторонь - воно вже не зможе прийняти Христа, а значить, знайти вічне життя. Тому Па...


Назад | сторінка 15 з 26 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Ісус Христос, нагірна проповідь
  • Реферат на тему: Праведність від закону або від Христа на підставі послання Апостола Павла д ...
  • Реферат на тему: Дія кримінального закону в часі. Зворотна дія кримінального закону
  • Реферат на тему: Розвиток періодичного закону. Залежність властивості елементів від ядра йо ...
  • Реферат на тему: Проблеми добра і зла, закону, гріхопадіння і порятунку в середньовічній філ ...