Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые проекты » Християнство і педагогічна діяльність

Реферат Християнство і педагогічна діяльність





ався в школах в предмет, найчастіше остаточно підривало безрелігійної постановкою викладання інших предметів, природних та історичних. При такому положенні з'являлася навіть думка, чи не краще вивести Закон Божий з цих умов в інше місце, де засвоєння його могло б іти належним шляхом.

Якщо звернутися до американського досвіду, то результати його дуже погані. Всі релігійне виховання дітей йде в недільних школах, причому 50% учнів (Протестантів) не відвідують ці школи, і. таким чином, залишаються без всяких відомостей про релігію. Це вже є не тільки величезним пропуском, але й прямий загрозою духовному здоров'ю дітей. Потім, недільні школи таки призводять до двом сумних наслідків. p> Перше - Це те, що школа, тримаючись на добровільних працівниках, не виходить з кустарної стадії, хоча є й дуже багато цікавого в додатковій її стороні, хоча б у способах залучення дітей. Крім того, фактом існування недільних шкіл наноситься рана душі дитини. У той час, коли дитя формується, в його душі виходить штучне розділення через те, що в школі немає Закону Божого. Відсутність в душі центральної релігійної сили расслабляюще діє на всі інші сили душі.

Американський досвід, що виріс на самих благочестивих наміри, показує, таким чином, невдачу самої ідеї внерелигиозной школи. Крім того, відрив викладання від релігійних мотивів призводить до небезпечного спустошення душі. В Америці йде розвиток нігілізму, утворена сильна атеїстична організація АААА (В«Аmerikan Аssociation for Аdvancement of AtheismВ»), дуже успішно діюча. p> Сукупність всіх перерахованих тенденцій становить у даний час могутню, але зовсім односторонню в педагогічному справі силу. Однак суть справи не тільки в критиці, але в тому - що ж ми можемо дати.

Можемо Чи ми, залишаючись вірними Церкви, побудувати школу?

Задача школи, яка з думок Руссо, така: на підставі віри в природу дитини треба дати їй простір, так як вона добра сама по собі.

Християнська перефразування цієї думки для педагогіки може бути сформульована так: треба допомогти розкриттю в дитині закладеного в його природі образу Божого. У природі є первородний гріх, або, як казав Кант - В«радикальне злоВ», і тому просто слідувати за природою дитини, сповідуючи педагогічний натуралізм, - є легковажністю.

Перша завдання християнського виховання, паралельна педагогічному натуралізму - це не розкриття природи, як вона є, але розкриття тих дарів Божих, які можуть сприяти виявленню образу Божого в людині.

Думка Руссо про розкриття індивідуальності зберігає і в християнстві надзвичайний значення - це завдання розкриття образу Божого в людині.

Образ Божий не лежить на поверхні індивідуума, і тому розкриття його припускає відомі щаблі. Розкриття образу Божого є загальною і головною метою виховання. Однак розкриття індивідуальності НЕ спочиває неодмінно на засадах натуралізму так, як його уявляють собі Руссо і його прихильники. Натуралізм виключає те, що прихова...


Назад | сторінка 18 з 21 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Образ Божий і Його подобу в людині
  • Реферат на тему: Побудова схеми розкриття родовища
  • Реферат на тему: Облікова політика її формування і розкриття
  • Реферат на тему: Розкриття фізіологічних механізмів загартовування
  • Реферат на тему: Механізм следообразования при розкриття злочину