Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





альність події в тому, на Каторі вказує даний текст - це те, що єврейський народ буде визнаний оточуючими народами саме тим самим «святим народом» Бога, про яку говорить вся Біблія. На це вказує визначений артикль h;/«ха» перед словом vd lt; Qo?/«Кадош». Народи визнають, що єврейський народ у своїй місії не такий, як всі навколишні народи і «серед народів не числиться», як не значаться священики (Іс. 43; Вих. 19: 6; 1 Пет. 2: 9.10). Ми також бачимо в цьому прогнозі і «особливий народ» -церква.


. 1.3 Висновок

Взаємовідносини євреїв і язичників починають будуватися від Авраама, як перший єврея (згідно Біблії) та визначено умовами Завіту Бога Творця з Аврамом, Ісаком, Яковом, Давидом (і Ісусом Месією). Суть цих взаємин - Бог благословляє Аврама і його нащадків, виділяє їх з «сім'ї народів Землі», щоб в майбутньому благословення Бога, дароване Авраму чрез його Нащадка (Гал.3) - Ісуса Христа розійшлося на всі народи.

Якщо язичники будуть робити зло євреям, Бог їх прокляне, а якщо добро - то Бог буде благословляти язичників.

місць П'ятикнижжя говорять про прибульців серед Ізраїлю - вони повинні були вести спосіб життя перед Г-будинок як і всі євреї, прибульців заборонялося хоч якось обмежувати - «закон один буде для тубільця й для приходька між вами »(Чісл.15: 29, Ісх.12: 49).

Деякі обряди на Свята Господні вказують нам, як на Месію, так і на сукупну єдність євреїв і неєвреї в служінні Богові Авраама, Ісака та Яакова.

При оновленні Завіту Бога з суспільством Ізраїлю на рівнинах Моава брали участь і язичники: «Весь Ізраїль, і старші його ..., як прибульці, так і природні жителі, половина його навпроти гори Ґарізім, а половина його навпроти гори Евал, як повелів Мойсей, раб Господній, благословляти Ізраїлів народ »(Ііс.Нав.8: 33).

Цікавий і поки незовсім зрозумілий випадок особливого ставлення Давида до прибульців описаний в 1Пар.22: 2 - «наказав Давид зібрати приходьків, що були в Ізраїлевому Краї, і поставив каменярів тесати брили каміння, щоб збудувати Божого». Його син Соломон наробив числення прибульців (їх було 153600 чол.) І потім поставив «з них сімдесят тисяч носіїв та вісімдесят тисяч каменотесів у горах і три тисячі шістсот наглядачів, щоб вони спонукали народ до роботи» (2Пар.2: 17,18 ). Це упереджене ставлення Давида і Соломона або особлива честь для язичників серед Ізраїлю безпосередньо брати участь у підготовці та будівництві Храму Яхве. У кількох місцях у Пророків йдеться про схожій ситуації, але яка повинна відбутися в майбутньому:

Іс.60: 10 «чужинці будуть будувати стіни твої, і царі їх - служити тобі ...»;

- Іс.49: 23 «і будуть царі твоїми, а їхні цариці за няньок твоїх ...;

Іс.61: 1-5 «і прийдуть іноземці, і пастимуть ваші; і сини чужинця будуть вам землеробами і вашими виноградарями ». Не будемо поспішати з висновками, але вивчимо, що перш йдеться в інших книгах Біблії.

Ми можемо бачити, як Бог особливо відноситься до вдовам, сиротам і прибульцям серед Ізраїлю і викриває за утиск їх серед Його народу (Пс.93: 6, Пс.104: 12, Пс.145: 9 ).

У Псалмах багато висловлювань щодо язичників і всі вони зводяться в основному до наступного: 1) Бог захищає Свій народ від язичників і не хоче, щоб Його люди змішувалися і робили справи язичників, тобто поклонялися ідолам їх, але Бог Яхве хоче, щоб євреї і язичники поклонялися і жили перед Яхве завгодно Йому. Якщо Ізраїль не слухався Яхве, то Він віддавав їх у руку народів. Це ми бачимо з наступних висловлювань:

а) «згинуть погани з землі Його (Пс.9: 37),

б) «вклоняться перед обличчям Його всі племена язичників» Пс.21: 28,

в) «Господь руйнує поради язичників, знищує задуми народів» Пс.32: 10,

г) «Боже! погани ввійшли до спадку Твого, занечистили святий храм »Пс.78: 1,

д) «для чого погани: Де їхній Бог? Пс.78: 10,

е) «але змішалися з язичниками і навчилися звичаїв їх» Пс.105: 35,

ж) «і віддав їх у руку народів, і їхні ненависники панували над ними» Пс.105: 41

з) «... щоб дати йому (народові Своєму) спадщину народів Пс.110: 6,

і) «Ідоли язичників - срібло й золото, діло рук людських ...» Пс.134: 15

. Бог виховує або культивує євреїв і язичників, визначаючи їх взаємовідносини один з одним на різних відрізках людської історії, щоб вони обидва ходили завгодно «шляхах Всевишнього» (см.Приложение 1и 2).

Огляд Нового Завіту (Брит Хадаша)

Гладячи на Новий Завіт, ми бачимо істотний прогрес в порівнянні з Танаха в питанні взаємин...


Назад | сторінка 20 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Синдром професійного вигорання та його профілактика серед професійних конти ...
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Клімат Землі в минулому, теперішньому, майбутньому. Його вплив на розвиток ...
  • Реферат на тему: Евенки як народ, їхні звичаї і традиції