Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Історія розвитку освіти

Реферат Історія розвитку освіти





зі людської дії - системи освіти.

Складніше небудь довести до розуму людини і В«зафіксуватиВ» це в сознаваемой пам'яті. p> Ще тонше справи йдуть з духовним вихованням - совість людини працює, по переконання православної Церкви, з самого зачаття (тобто до формування органів тіла), тому вкрай важливо саме в самий початковий період найретельнішим чином берегти її від шкідливих впливів і виховувати паростки правильних устремлінь, тобто виховувати ще батьків до зачаття майбутньої людини. p> Саме тому в період відпадання від Бога, в період життя людства поза Богом, знадобилося копітко і ретельно займатися цим найважливішим справою: допомагати новим людям шукати і знаходити основу всього сущого, сенс буття і самого Творця.

Продовжувалося це, наскільки відомо з (13), від початку земного людства до Різдва Христового: обраний народ Божий зберігав всі приблизно незмінним, постійно знаходячи і втрачаючи і знову знаходячи Бога; проте були паралельно народи і інші (від одного прабатька, але інших його синів), які забували Бога все більше і скочувалися в язичницьке, примітивне розуміння вишніх сил. У таких освіта все більше примітивізованого і прямувало як сьогоднішнє світське - на навчання В«життя в суспільствіВ». Тобто, сучасне суспільство є в духовному плані результат не прогресу/розвитку, а регресу/втрати. Хоча б і з розвитком науково-технічних В«благВ» (машин, технологій, елект РОНІК ... танків, отрут, бомб ...).

Система освіти представляла собою завжди у всіх до єдиного народів Землі систему внутрішньо-церковну, з сакральним змістом, в Церкві же зберігалися знання і були досвідчені вчителі. Початкова освіта найчастіше було всередині-сімейним, з регулярними зібраннями в Церкві для спілкування, слухання Святого Письма та спільного богослужіння.

Середня школа включала в себе зазвичай два ступені, одну - для всіх бажаючих, другу - для небагатьох особливо обдарованих; в обох вивчалося Священне Писання, основи моральності, грамота, військове мистецтво і т.д. У середовищі іудейського народу існували ще закриті церковні школи, де відособлена родова громада священнослужителів (Левити - нащадки одного з синів єдиного родоначальника вибраного народу) готувала своїх дітей для служіння Богові.

Ця система підтримувала усвідомлену (але, на жаль, небезгрішні) життя суспільства аж до пришестя самого Бога в плоті на Землю.

Етап зустрічі з Богом

Нарешті, приблизно 2000 років тому, людство духовно дозріло для розуміння всього що відбувається, і Бог з'явився на Землю одночасно і людським сином - від матері Марії, і Божим - від трансцендентного Духа.

Тут людство зустрілося фізично з Тим, кого відкинули його предки. Ця була дуже болюча для багатьох зустріч, так як Бог своєю присутністю розтривожив совість всіх людей, відкрив усі помисли і внутрішні дії. Це багатьох зачепило і запеклим проти Нього - адже чи легко ми визнаємо свої гріхи?

Освіта в обраного народу в таких умовах розк...


Назад | сторінка 20 з 27 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Специфіка сприйняття самого себе й інших людей молодшими школярами з розумо ...
  • Реферат на тему: Детермінанта (Ставлення до простору, годині, природи, самого себе, або Іншо ...
  • Реферат на тему: Розуміння Бога у жіттєвіх Переконаний та творах Шевченка Тараса Григоровича
  • Реферат на тему: Пізній період життя людини
  • Реферат на тему: Буття людини і його спосіб життя