Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Культурне значення суфізму в ісламі

Реферат Культурне значення суфізму в ісламі





книги, визнають священність всіх Богооткровенность книг; не належачи до однієї з релігій, навіть якщо вони виховані в руслі певної з них і дотримуються її, водночас не заперечують важливості інших вірувань; суфізм НЕ теософське вчення, оскільки прихильність однієї концепції змушує відмовитися від іншої, тоді як суфії визнають вірність всякої; суфізм не філософія, бо думки суфія не скуті категоріями і поняттями, логікою і розумом, і одночасно це вища філософія Істини, яка залишається неізречімого. Більше того, суфізм на думку Інайат Хазрат Хан стоїть поза деїзму і атеїзму, оскільки "деїзм означає віру в Бога, що знаходиться недосяжно далеко на небесах, а атеїзм означає жити без віри в Бога". Суфізм ні те, ні інше, Бог неосуфія живе в ньому самому і навколо нього. "Суфій вірить в Бога як в ідеальне" Я "всередині справжнього життя, як у колективне Свідомість, а так само як в панове обох світів, Владику Судного дня, Натхненника прямого шляху, Того, від якого все сталося і до якого все Повернеться" 3 .

Таким чином, неосуфізм постає перед нами як релігія, якщо людина хоче вчитися по ньому вірі; як філософія, якщо хтось хоче вчитися по ньому мудрості; він є містицизм для тих хто прагне до самовдосконалення і розкриття свого справжнього "Я". І все ж він вище всього цього. Суфізм в "нео" формації - це "послання любові, гармонії і краси. Це божественне послання, укладену не в словах, а в божественному світлі і енергії, які зціляють душі, даруючи їм спокій і мир Бога " 4 .

Такі категорії як добро і зло, мораль і моральність у неосуфізме характеризуються етичним монізмом. Єдність і боротьба протилежностей як постійні константи буття сприймаються неосуфіямі як прояв Єдиного, який вище всіх розрізнень. p align="justify"> Сприйняття протилежностей: Бог і диявол, рай і пекло, чеснота і гріх - характерні лише на початковому етапі пізнання навколишнього світу і його закономірностей, просвітлена душа на піку еволюції бачить світ в досконалої гармонії. Так само, як суфііі давнину, неосуфіі вважають невірним, протиставлення Бога дияволу, що, принижує Абсолютне Велич Бога, "обмежуючи Його і виробляючи силу, якщо ж не рівну Йому, то, протилежну", "... коли ми представляємо силу для неправди або зла, ми зображуємо її як особистість і, називаючи її диявольською, ми обмежуємо нею чинності Єдиного, якого завжди називали Всемогутнім, " 1 -вважав Інайат Хазрат Хан.

Для людини потрібно пізнати природу протилежностей, а не уникати їх, тим самим залишаючись в невіданні щодо їх істинної сутності, вважають неосуфіі. "Людина, яка все бачив і зумів над цим піднятися, - така людина заслуговує право відвернути свій погляд від того, що є злом". 2 Інайат Х...


Назад | сторінка 35 з 63 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Суфізм в ісламі
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Триєдність Бога