Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





1Кор.10: 32) (див. Додаток 2).


. 1 Ізраїль в есхатології


Ми розглянемо основні богословські системи, які в головній мірі визначають есхатологію Ізраїлю та есхатологію Церкви щодо Ізраїлю. Нам треба зрозуміти місце євреїв і єврейського народу у подіях минулого, сьогодення і майбутнього в долі людства, згідно Писання, щоб зрозуміти і визначити місце месіанських євреїв і мессіаской єврейської громади як «залишку Ізраїлю», який став ним через те, що прийняв Ісуса як Месію і в той же час є Чачть етнічного Ізраїлю. Почнемо з дослідження Божих Завітів, оскільки вони є начерками Божого плану для всієї людської історії. Оскільки Ізраїль і Церква є частиною історії, питання полягає в тому, як вони пов'язані з цими Заповітами. Перш за все, ми досліджуємо, як Ізраїль ставиться до цих Заповітам. Потім ми розберемо, як Церква ставиться до цих Заповітам, визначивши точки зору Теології Заміщення і Теології диспенсаціоналізм.

Розберемо, які обітниці Бог дав Аврааму через Завіт з ним:

Але перш, ніж перейдемо до обітницям, ми повинні звернути особливу увагу на те, як був укладений Завіт, а він був і є односторонній, тобто Авррам під час церемонії укладення Завіту заснув («міцний сон напав на Авраама» Бит.15: 12), а Бог пройшов «між кавалками тваринами», тим самим взявши відповідальність за виконання Завіту тільки на Себе (є згадка і в Єремії 34:18 , 19).

Умовно, ці обітниці Бит.12: 2,3 ми розділимо на 6 частин:


«і Я вчиню тебе великий народ ..» (виповнилося Ісаком та Якова і ...)

«і поблагословлю тебе ...» (виповнилося, Авраам отримав земні (Бит.13: 2, 24:35) і духовні (Бит.13: 18, 21:22) благословення),

«і звеличу ймення твоє ...» (виповнилося - він став дуже відомий і шанований),

Мета обдарування обітниць для Авраама, щоб він був - «і будеш ти благословенням»;

Але для того, щоб Авраамові благословення прийшли на людей і народи необхідно, щоб вони перш благославляющего Авраама і його нащадків:

«Я благословить тебе, і проклинає тебе прокляну»;

нижчеподаній обітницю, згідно тлумачення ап.Павла в Гал.3: 16 виповнилося у Христі:

«І благословляться в тобі всі племена землі».

«... нащадкам твоїм дам оцей Край» (обітниця Землі, Бит.12: 7, 13: 15,17, 15: 7,8,18; 17: 8; 24: 7; 26: 3; 28: 13,14; 35:12; 48: 4; 50:24).

Єврейський народ за всю свою історію ніколи не володів дарованої Богом Землею повністю - це обітниця ще не виповнилося. Таким чином, положення Завіту з Авраамом стосуються трьох основних речей: землі, насіння і благословень (особистих, національних і загальнолюдських). Через укладення вищезгаданого Завіту ми можемо вже почати бачити Божий план для всього світу, з його благословенням всього людства, через спеціалільние взаємини язичників з Авраамом і його нащадками, заснованих на цьому Завіті. Тут ми маємо вказівку на те, що Авррам є батько євреїв, батько Ізраїлю. І так, ми починаємо бачити, що насіння Авраама, народ Ізраїлю, буде каналом приходу Божих благословень на все людство. Будь-яке покоління ізраїльтян могли б користуватися цими обіцянками, якщо б вони були слухняні Богові. Але в кінцевому рахунку, Бог буде виконувати ці обіцянки через слухняних Йому з кожного покоління. Згідно Завіту, Він буде робити це незалежно від того, що делали Авраам або будь-який з його нащадків. Завіт підтверджений Аврааму в Буття 15: 1-21, 17: 4-21, 22: 15-18; Ісааку в Бит.26: 3-5: 5,24 та Якову в Буття 28: 13-15, 35: 9-12.

Розберемо, які обітниці Бог дав Давидові через Завіт з ним (2Цар.7: 12-16, Пс.89: 20-37):

А тепер так скажеш Моєму рабові Давидові: Так говорить Господь Саваот: Я взяв тебе від отари овець, щоб ти був вождем народу Мого, Ізраїля;

і був з тобою скрізь, де ти ходив, і винищив Я всіх ворогів твоїх перед тобою, і зробив тобі велике, як ім'я великих на землі.

І Я місце для народу Мого, для Ізраїля, і посадив його так, що він перебуватиме на своєму місці, і не буде тривожитися більше, і кривдники не будуть більше гнобити його, як колись,

з того часу, як Я настановив суддів над народом Моїм, Ізраїлем, і Я заспокою тебе від усіх ворогів твоїх. І Господь об'являє тобі, що Господь побудує тобі дім.

Коли виповняться твої дні, і ти ляжеш із своїми батьками, 13 (2Цар.7: 8-12) «... Я поставлю по тобі насіння твоє, що вийде із стегон твоїх , і зміцню його царство »(про Соломона).

...


Назад | сторінка 38 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Аналіз транспортної інфраструктури Ізраїлю, з метою можливого надання турис ...
  • Реферат на тему: Тема кохання і вірності в ліриці К.М. Симонова (на прикладі циклу "З ...
  • Реферат на тему: Осмислення поняття "дизайн" через історію його розвитку
  • Реферат на тему: Концепт &батьківщина& у свідомості сучасної китайського суспільства через й ...
  • Реферат на тему: Росія починається з тебе