Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Курсовые обзорные » Культурне значення суфізму в ісламі

Реферат Культурне значення суфізму в ісламі





якому відбувається контакт чи єднання з Божественною реальністю. Стан Хахут є синонім класичного "фана", тимчасової смерті в миру, екстатичного "єднання". У внутрішньому подорожі від Насута до Джабаруту відбувається самопізнання і еволюція душі: "Суфій, у міру свого прогресу прагне до розширення, бо тільки широта душі зможе вмістити всі досліди, стати зрештою всеосяжним і досягти здійснення Бога" "такий шлях Христовий і знак хреста ", - свідчить індійський містик. 1 Роль Ісуса в неосуфізме значно зростає, так містик шиїтського ордена німатулахійа Джавад Нурбахш в книзі "Ісус очима суфіїв" пише: "Суфії сприймають Ісуса як проявеніе Божественних Якостей Творця і Воскреситель, а Марію - як прояв Якості Пітательніци". 2 Більше того Ісус "виявляє собою Друк Загальної Святості." 3

Особливу значимість символу хреста Рене Генон описував у книзі "Основні символи Священної науки" (1962 р.). Хрест, на думку містика, знаменує собою "систему космічних координат, або, за словами апостола Павла, широту і довготу, і глибину, і висоту - систему, з якої повинен ототожнювати себе внутрішньо людина прагне до само-і бого-пізнання. Горизонтальні гілки хреста відповідають необмеженому розвитку його особистих якостей, закладених у ньому можливостей і здібностей, а вертикальний стовбур говорить про направлення духовної реалізації - сходження крізь ієрархічний лад вищих світів і вищих станів, аж до злиття з Абсолютом ". 4 Символи Р. Генон сприймав "як вічні, живі константи традиційних доктрин". У символічній системі він бачив "синтетичну природу знань, яка вище філософського раціоналізму". Символи, на думку Генона, носії "супраціонального" знання, яке не те, що вище розуму, "а просто напросто недоступно" 5 йому.

Особистість, яка здійснює "внутрішнє подорож" по мірі проходження шляху, згідно з уявленнями неосуфіев, трансформувалася. Якщо з'являвся інтерес до знань, мистецтва, музики, то значить індивід піднісся до ступеня джинів, якщо в ньому переважає гармонія, внутрішній магнетизм, доброта, невинність, то він на стоянці ангелів, якщо ж у його очах читається таємниця, то він вже живе життям Бога в ньому і з ним. Про те, що призначення людини здійснилося, говорить наближення душі до світла Бога "який сяє тепер перед їх очима". Духовні сутності, на думку Інайат Хазрат Хана, "пурхають навколо цього світла, як метелики навколо ліхтаря, -" чарівний ліхтар ", який є метою всіх душ, тепер знаходиться для них у межах досяжності. Ні що для них не має більшого тяжіння, ніж це світло, постійно горить перед ними. Вони живуть, і рухаються, і перебувають у цьому божественному світлі " 1


Назад | сторінка 38 з 63 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Розуміння сутності Бога в книзі Арлі Хувера "Листи агностику на захист ...
  • Реферат на тему: Географічний кабінет у школі, його значення, обладнання та роботи в ньому
  • Реферат на тему: Християнство і його вплив на сучасну суспільно-політичну думку
  • Реферат на тему: Душі мертві і живі в поемі Н.В. Гоголя "Мертві душі"
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...