Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Месіанська єврейська громада в есхатології

Реферат Месіанська єврейська громада в есхатології





ути для Ізраїлю і людства, тим самим представляючи 1000-її Царство, як відновлене єврейське Царство Бога і Месії, а не Царство євреїв і язичників під верховенством Бога і Месії. Діспенсаціоналісти, використовуючи герменевтику «послідовного буквалізму» надто вже поділяють Божий народ на Земний Ізраїль і Небесну Церкву, не бажаючи бачити їх Єдінство і гармонію, яку бачить і досягає Бог - це бачити Небеса і Землю цільними, єдиними, через незбиране єдність Небесного і Земного народів Бога в Месії Ісусі. Амілленарісти само, як ми дослідили вище, взагалі не дають місця відновленню оновленого єврейського Царства на Землі, використовуючи виключно алегоричних підхід герменевтики, бачачи виконання всіх обітниць Завітів тільки в Церкві. Діспенсаціоналісти використовують христологические і екклезіологічні прообрози в старозавітних оповіданнях, звертаючись до НЗ за підтвердженням, тим свмим визнаючи христологическим-еклезіологічний принцип типології і алегоризації в тлумаченні ТаНаХе, але при зверненні до пророцтв Ізраїлю в своїй догматики керуються виключно на основі принципу буквалізму. Тим самим позбавляючи себе та інших бачити два народи (Ізраїль і Церква до і після Захоплення), безумовно з різними природами, в органічному взаємозв'язку і співпідпорядкованості в Ісусі Месії. Таким чином, висвітилася основна проблема в тлумаченні пророцтв Біблії - це підхід представниками аміленарізма, диспенсаціоналізм, єврейської есхатології (єврейські рабини) до тлумачення пророцтв ТаНаХе з уже визначеної богословської передумовою. Як ми бачимо це виборчої або повний буквалізм (амілленарісти й ортодоксальні рабини) або виключно христологическим-еклезіологічний принцип типології і алегоризації (амілленарісти, посміленарісти). Згідно нашого усього вищенаведеного дослідження і екзегетики текстів ми переконані, що христологическим-еклезіологічний принцип тлумачення всієї Біблії необхідно проводити тільки в контексті одкровення про зарядження Таємниці Бога, про яку говорить ап. Павло в Еф.1: 10, 2: 16-18, 3: 5,6, Кол.1: 20,22.

Месіанська єврейська громада в долі Церкви

Річард Вурмбранд відомий місіонер-єврей пише: «Що стосується Християнської Церкви, ми все ще живемо в доісторичні часи. Різні конфесії - це всього лише частини каркаса того гордого і величної будівлі, якому ще належить бути зведеним. Євреї, звернені до Ісуса, покликані дати світові життя і спасіння неєвреїв - дали те, що вони зуміли дати - пробудити в євреях ревнощі до свого Бога. Бо саме євреї покликані і обдаровані Богом здатністю дати істинне внутрішній зміст Християнської Церкви. Не дивіться на те, яка ця Церква зараз, але уявіть собі, якою вона буде, коли євреї, яких вона чекає, стануть християнами і додадуть їй моральну красу. Тоді вона стане Єдиної і буде випромінювати любов ». Як ми знаємо, всі області єврейського життя просякнуті поклонінням Богу, як у молитвах, так і традиційних ритуалах. А. Палльере, французький католик, який готується стати священиком, відчув справжнє значення ціціт, коли він увійшов до синагоги на Йом Кіпур. Він описує свої переживання наступними словами:

«Те, що відкрилося мені в той момент, зовсім не було релігією євреїв. Це був єврейський народ. Видовище такої великої кількості присутніх чоловіків, їхні плечі, покриті Таліта, раптово відкрили моєму погляду далеке минуле ... З самого початку, побачивши ці молитовні накидки, які носили всі беруть участь у служінні, я відчув, що в якомусь сенсі всі вони здійснювали богослужіння ... Мені здалося, що це урочисте зібрання знаходилося в очікуванні, що щось має статися ... У служінні ... всі рівні, всі священики, всі можуть брати участь у святих функціях, навіть здійснювати богослужіння від імені всієї спільноти, коли вони володіють необхідними навичками. Гідність, яке відрізняло Хахам, доктора, мудреця, не полягає в духовному сані, але швидше, в вченості й благочесті, посиленому через знання ... ритуали і символи часто утворюють більш виразну мову, ніж найкращі міркування" .

Для віруючих же в Месію таліт і ціціт вказують на їх священничество в Месії, і на їх особисте посвячення жити на підставі Його слова з молитвою. Церква Ісуса Месії після зникнення Єрусалимської церкви стала однорідною, без єврейської половинки, тільки проеллінской, яка стала розвивати свою обрядоворітуальную частина, у протидії і відкидання іудаїзму і всього єврейського. Ми це вже знаємо. Але чим це стало загрожує і які наслідки для втілення планів Бога на Землі або «домобудівництва Божого»? Церква стала зациклюватися на поклонінні діві Марії (дуже погано), іконошанування (дуже погано), на собі та народи, але ігноруючи майбутність єврейського народу і плани Бога щодо Ізраїлю на Землі. При високому шануванні богослов'я ап. Павла проеллінская Церква, часто тлумачачи правильно Рим. 9-11, ігнорує питання «важливості порятунку всього Ізраїлю», всупереч заклику ап. Павла. А «таємниця домобудівництв...


Назад | сторінка 42 з 53 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Тлумачення Бога у античних філософів і в християнстві
  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...