Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Статьи » Ангели в світовій літературі

Реферат Ангели в світовій літературі





оль Франц наряджає його в костюм самогубці, куплений у лахмітника, що, до речі, дуже символічно, враховуючи, що цей ангел повстав проти Бога. Ну і що вже говорити про Воланда у М.А. Булгакова, одягненого в елегантний костюм.


1.3 Походження ангелів


У цьому параграфі ми розглянемо дві сторони питання про появу ангелів.

Спочатку ми розглянемо історію походження самих ангелів. І далі вивчимо еволюційний розвиток образу ангела в літературі.

Про день створення ангелів думки розходяться.

Херувими і Серафими були створені перш інших ангелів - на другий день Творіння. Ангели ж були створені за день до створення землі. Тобто на третій день Творіння.

«... Де ти був, коли Я ставив основи землі? Скажи, якщо знаєш. Хто положив, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура? У що підстави її, або хто поклав камінь наріжний її, при загальному тріумфуванні ранкових зірок, коли всі сини Божі вигукували від радості? »

Зрозуміло, не має сенсу сумніватися в тому, що ангелів створив Бог. Адже якби вони сотворили себе самі, то були б рівні Богу. А Бог єдиний. І ми вже знаємо, що ангели хоч і істоти вищі, знаходяться нескінченно нижче Бога, бо тільки Він є Досконалий Акт.

І Біблія нам дає підтвердження створення ангелів Богом.

«Хваліте Його, всі ангели Його, хваліть Його, всі воїнства Його ... Нехай Господа хвалять вони, бо Він наказав, і створились»

«Бо то Ним створено все, що на небесах і що на землі, видиме й невидиме, чи престоли чи панства, чи князівства, чи то влади, чи, - все Ним і для Нього створено Він єсть перш за все, і все Ним стоїть »

Про те, що ангели були створені перед появою людини, ми читаємо підтвердження і пояснення у Святого Іоанна Дамаскіна, який говорить: « Належало створити насамперед розумну сутність, потім чуттєву , і після того з тієї та іншої сутності - людини »

Але у Блаженного Августина ми читаємо, що ангели були створені разом зі світлом (і тому ангелів називають другим світлом). А Світло, як відомо був створений в Перший День Творіння.

З іншого боку, можливо мається на увазі Четвертий День Творіння, коли Бог створив Світила небесні, до якимсь можуть відноситься і ангели, яких нерідко називають зірками, як у Біблії, так і в художній літературі.

Цьому думку ми знаходимо підтвердження у Х.Л. Борхеса в його «Історії ангелів».

« Ангели старше нас на два дні і дві ночі: Господь створив їх у день четвертий, і вони, між щойно створеним сонцем і першою місяцем, поглядали на нашу землю »

Але для чого знадобилося створювати ангелів. Які їх функції. Про це ми поговоримо в наступному параграфі.



1.4 Навіщо потрібні ангели? Які їх функції?


Середньовічного людини мало цікавили мирські справи, він погано розбирався в географії та інших приземлені речі. Набагато краще він орієнтувався по небесній вертикалі. Будь-який селянин абсолютно точно знав всю ієрархію ангелів і їх функціонал.

У п'ятому столітті чернець, якого ми знаємо під ім'ям Псевдо-Діонісія Ареопагітика, написав трактат про ангелів, де по поличках розклав усе ангельські чини, розписав обов'язки ангелів і відповів на деякі мучили в той час богословів питання. Загалом, створив якийсь табель про ранги для ангелів.

Отже, ангели по вертикалі розташовуються по три посади на кожній з трьох ступенів. Відповідно з Божественною Трійцею трьох чільних чину служать Отцю, три середніх - Сину, і три нижніх чину служать Духу Святому.

Основна ідея полягає в тому, що кожен отримує Божественну Благодать від вищестоящого і передає її нижчестоящому (це стосується не тільки ангелів, але і людей).

Верхню щабель займають Херувими, Серафими і Престоли.

У різних текстах по-різному визначають місця херувима й Серафимів по відношенню до Господа. Напевно, можна сказати, що вони ділять між собою перше місце.

Херувими, розташовуючись ближче всіх до Господа, отримують безпосередньо від нього Божественну Благодать. Ці ангели володіють пізнанням всього настільки, наскільки може володіти пізнанням істота. Вони володіють високою мудрістю.

Херувимів описують і зображують різному.

Вважається, що херувими усипані очима, що вказує на їх всевідання.

«Херувим означає не що інше, як повну мудрість. Ось чому Херувими повні очей: спина, голова, крила,...


Назад | сторінка 5 з 24 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Християнське вчення про ангелів
  • Реферат на тему: Діяльність бізнес-ангелів у Європі
  • Реферат на тему: Бог. Ангели. Божа кара
  • Реферат на тему: Шостий день творіння у світлі біологічної науки
  • Реферат на тему: Мутації і нові гени. Чи можна стверджувати, що вони служать матеріалом Мак ...