Теми рефератів
> Реферати > Курсові роботи > Звіти з практики > Курсові проекти > Питання та відповіді > Ессе > Доклади > Учбові матеріали > Контрольні роботи > Методички > Лекції > Твори > Підручники > Статті Контакти
Реферати, твори, дипломи, практика » Новые рефераты » Ульріх Цвінглі як реформатор

Реферат Ульріх Цвінглі як реформатор





буття всім речам, і додає його так, що вони не могли б існувати ніяким іншим чином і ні одну мить, якби не існував Бог: Він , будучи сутністю і життям всіх речей, всім править.

Бог, як першопричина, не тільки є тим, з чого все відбувається, все рухається і живе, але Він в той же самий час мудрість, знання і провидіння, і притому так, що від Нього нічого не приховано, ніщо не залишається невідомим. «Бо найвища благо, яким Він є, не було б Богом, якби Він в той же час не був вищою мудрістю і провидінням. А саме, якби існувало небудь, що могло б залишатися прихованим від Бога, тоді, звичайно, мудрість Бога і Його знання не були б досконалими; і якщо що-небудь упорядочивалось б деяким іншим провидінням, відмінним від Його провидіння, то провидіння Бога було б паралізованим і неповним і не було б найвищим і цілковитим; бо, опинившись в чомусь неспроможним, воно було б і неповним ». Таким чином, лише Б?? Г - те, що абсолютно, тобто абсолютно, Хто ні в чому не відчуває нестачі і Хто має все, що личить вищого блага.

Отже, ніщо не може сховатися від Бога, ніщо не може ухилитися від Його ради або розпорядження чи ж порушити їх. «Але якщо ми, проявляючи зухвалість і недовіру, вимагаємо від Нього звіту про Його наміри і запитуємо, чому Він створив блоху, гедзя, осу, шершня, тобто істоти, ворожі людям і звірам то цим ми виявляємо лише неприборкане і марне цікавість, властиве дружинам ».

Отже, все, що Цвінглі говорив про пізнання Бога марно, якщо до цього не додається віра. «Ніхто не може тому дорікнути мені в тому, що я вчив богопізнання на підставі людських переконань. Бо, по-перше, я спирався єдино на Слово Боже. По-друге, я ясно показав, що вище людських сил прийти до пізнання Бога і поклонінню Йому. Він хотів би, щоб за труди Його рук визнавали Його єдиним справжнім Богом, Господом, Спасителем, Помічником, Силою, Життям, Світлом, Отцем, Повнотою всього блага, Дарувальником, прихильно, Добромисний, Тим, Хто хоче віддати себе безоплатно - бо все це ми розуміємо під ім'ям Бога. Адже якщо ми не думаємо про Бога так, ми ніколи не будемо покладатися лише на Нього, ніколи не поспішаємо єдино до Нього, ніколи не будемо жадати Його від усього серця і з усіх сил ».

Думка про те, що Бог незбагненний, що він вище будь-якого знання дозволяє зробити наступний висновок. «Якщо Бог непорівнянний ні з чим земним, значить, він принципово недоступний земному розуму і його одкровення в Писанні« незрівнянно »теологічними формулами (і ніяка організація не може претендувати на знання абсолютної істини). Якщо Бог непорівнянний з усім земним, значить, він непорівнянний і з нашого земного мораллю, ми не можемо приписувати йому нашу мораль і чекати від наших моральних дій порятунку ». Бог настільки великий, що ніяке людське дія не «свято», не наближає до Бога більше, ніж будь-яке інше, і жодна людина не більш «святий», ніж інші, не ближче до Бога інших людей, але саме тому всі люди святі.

Погляди Цвінглі на фігуру Бога вплинули на Ж. Кальвіна. У своєму вченні про Богопознании Кальвін виходить безпосередньо з Цвінглі. Для Кальвіна всі деталі світу, всі його дрібниці безпосередньо визначаються волею Бога. «Камінь з гори не впаде без волі Бога, як і сонце сходить лише з волі Бога».


.2 Людина в розумінні Ульріха Цвінглі


Нове, створене реформаторами уявлення п...


Назад | сторінка 70 з 130 | Наступна сторінка





Схожі реферати:

  • Реферат на тему: Одкровення Бога, що виявляється в його іменах
  • Реферат на тему: Доказ існування Бога і його роль у філософії Р. Декарта. Вчення про вродже ...
  • Реферат на тему: Аналіз раціонального обгрунтування буття Бога
  • Реферат на тему: Триєдність Бога
  • Реферат на тему: Мета Бога для шлюбу та сім'ї